Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ομιλία του Θεοδόση Τάσιου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Σύλλογος Αστρολάβος Αστρονομίας και Διαστήματος και ο Δήμος Αρταίων υποδέχονται στο Αρχαιολογικό Μουσεί...

Ομιλία του Θεοδόση Τάσιου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Σύλλογος Αστρολάβος Αστρονομίας και Διαστήματος και ο Δήμος Αρταίων υποδέχονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 21.00, τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Θεοδόση Π. Τάσιο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: «Η τεχνολογία στην περιπλάνηση του Οδυσσέως».

Ο κ. Τάσιος σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι. Από το 1969 εργάστηκε ως τακτικός καθηγητής στο ΕΜΠ ενώ δίδαξε και σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα αρθρογραφεί σε ποικίλα ελληνικά και ξένα έντυπα ενώ είναι πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας. 

Το πλαίσιο των μελετητικών του δραστηριοτήτων εντοπίζεται σε θέματα ευρύτερα από τον τομέα των κατασκευών, καθώς είναι ομιλητής σε θέματα εκπαιδευτικά, γλωσσικά, ιστορικά και φιλοσοφικά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για το πολύχρονο έργο του έχει λάβει πολλές διακρίσεις.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει παρατήρηση του έναστρου ουρανού με τα τηλεσκόπια του Συλλόγου.


Πηγή: Epirus Online

Δεν υπάρχουν σχόλια