Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσική Εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιερού Ιτωνίας Αθηνάς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τον Fabious Constable και την ορχήστρα Celtic Harp Orchestra, στον Αρχ...

Μουσική Εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιερού Ιτωνίας Αθηνάς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τον Fabious Constable και την ορχήστρα Celtic Harp Orchestra, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού της Ιτωνίας Αθηνάς στη Φίλια, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σοφάδων.

Η Ορχήστρα Celtic Harp Orchestra ιδρύθηκε το 2002 από τον ιταλό μουσικό και συνθέτη Fabius Constable. Το κύριο μέρος του συγκροτήματος αποτελείται από παραδοσιακές άρπες, αλλά όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε σταθερή συνεργασία με άλλα όργανα όπως βιολιά, φλάουτα, κιθάρες, κρουστά και φωνές. Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις του Fabius Constable καθώς και κομμάτια από την παραδοσιακή μουσική της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Βρετάνης. Η μουσική της Celtic Harp Orchestra θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα ταξίδι ψυχής διαμέσου του χώρου και του χρόνου, ένα φανταστικό ταξίδι το οποίο ξεκινά από τους αρχαίους σκωτικούς θρύλους και τις ιστορίες των ιρλανδών βασιλιάδων, περνά από την Παλιά Ηπειρωτική Ευρώπη, αγγίζει το Νέο Κόσμο με τους ενθουσιώδεις ρυθμούς του ταγκό του σουίνγκ και στη συνέχεια επιστρέφει πίσω στα χρώματα της Μεσογείου, φθάνοντας στις δικές μας πολιτιστικές ρίζες.

Μουσική Εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιερού Ιτωνίας Αθηνάς

Ο Fabius Constable είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους σύγχρονους αρπιστές στον κόσμο. Από το 2002 είναι ο ιδρυτής και διευθυντής της περιβόητης Celtic Harp Orchestra και ιδρυτής των Αρπιστών Χωρίς Σύνορα (www.arpistisenzafrontiere.org). Εκτός από την κελτική άρπα παίζει επίσης Ιρλανδικό τσέλο, ιαπωνικό φλάουτο, πιάνο, ακορντεόν και άλλα όργανα και κατά τη διάρκεια των συναυλιών συμμετέχει φωνητικά σε ορισμένα τραγούδια. Ο ίδιος αυτοσχεδιάζει συνθέτοντας αυθόρμητα, αντλώντας έμπνευση από το περιβάλλον, τον τοπικό πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Με αυτό τον τρόπο, σε κάθε συναυλία εκπλήσσει το κοινό με την προσωπική του ζεστασιά, κάνοντας τις εμφανίσεις του πραγματικά αξέχαστες.

Η είσοδος στη μουσική εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας 
Τηλ. 24410-61564, efakar@culture.gr, http:\\ldepka.culture.gr

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια