Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χριστούγεννα στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, με αφορμή τη συμπλήρωση των εβδομήντα χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τον εθνικό κορμό...

Χριστούγεννα στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, με αφορμή τη συμπλήρωση των εβδομήντα χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τον εθνικό κορμό και την ανακήρυξη από τη Βουλή των Ελλήνων του έτους 2017 ως Έτους Δωδεκανήσου, θα αφιερώσει τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στα χριστουγεννιάτικα ήθη και τα έθιμα των Δωδεκανησίων.


Στο πλαίσιο αυτό, από τις 11 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών για το δέντρο που θα κοσμήσει την Αίθουσα του Χορού στον όροφο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου. Τα στολίδια θα είναι εμπνευσμένα από τα σχέδια της μεγάλης Ελληνίδας λαογράφου Αθηνάς Ταρσούλη που περιλαμβάνονται στο τρίτομο έργο της για τα Δωδεκάνησα, στα οποία ταξίδεψε μετά την Ενσωμάτωση καταγράφοντας τις παραδόσεις τους, συμβάλλοντας έτσι στη διάσωση του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο το απόγευμα, στις 16 Δεκεμβρίου 2017, με τη διοργάνωση εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, κατά την οποία θα ακουστούν παραδοσιακά κάλαντα από τα Δωδεκάνησα και θα γίνει αναφορά σε χαρακτηριστικά έθιμα και παραδόσεις του τόπου την περίοδο του Δωδεκαήμερου, κάποια από τα οποία θα παρουσιαστούν δραματοποιημένα.

Πρόγραμμα δράσεων:

– Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017:
* Χριστουγεννιάτικη εκπαιδευτική δράση με το Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

– Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 :
* Εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών για μαθητικές ομάδες.

– Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017:
* Εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών για ελεύθερες ομάδες παιδιών.
Τα εργαστήρια, διάρκειας 30΄, θα πραγματοποιούνται από τις 10:30 έως τις 13:30.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 25 παιδιά.

* Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 17:30.


Πηγή: ΕΡΤ



Δεν υπάρχουν σχόλια