Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεχωρίζει ως τοπόσημο των Ιωαννίνων

Στην πρώτη θέση στις μηχανές αναζήτησης για τα αξιοθέατα των Ιωαννίνων στο διαδίκτυο βρίσκεται το Μουσείο Αργυροτεχνίας, που μέσα σε δ...

Ξεχωρίζει ως τοπόσημο των Ιωαννίνων

Στην πρώτη θέση στις μηχανές αναζήτησης για τα αξιοθέατα των Ιωαννίνων στο διαδίκτυο βρίσκεται το Μουσείο Αργυροτεχνίας, που μέσα σε διάστημα 15 περίπου μηνών από την έναρξη λειτουργίας του έχει καταστεί ένα ξεχωριστό τοπόσημο των Ιωαννίνων.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και τις ημέρες των Χριστουγέννων με την επισκεψιμότητα στο Μουσείο να ξεπερνά κάθε προηγούμενο και με τις εντυπώσεις των επισκεπτών όπως καταγράφηκαν είτε σε ρεπορτάζ είτε στο βιβλίο εντυπώσεων να είναι κάτι περισσότερο από θετικές.

Ο στόχος της λειτουργίας του Μουσείου που ήταν από την αρχή να γίνει ένα κύτταρο πολιτισμού της πόλης, προσθέτοντας αξία στο πολιτιστικό της προϊόν φαίνεται να έχει ήδη επιτευχθεί όπως τόνισε η Αγνή Δρίμτζια, τοπική διαχειρίστρια του Μουσείου, εκ μέρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

«Είναι εξαιρετικά θετικό ότι όλοι οι φορείς της πόλης και οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν τη λειτουργία του Μουσείου, που σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει κερδίσει αναγνωρισιμότητα και είναι χιλιάδες οι επισκέπτες που το επισκέπτονται. Ο σχεδιασμός για το 2018 πέραν της διαρκούς έκθεσης προβλέπει ένα πλήθος πολιτιστικών δράσεων, που θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα», σημείωσε η κα Δρίμτζια.

Μοναδικό «ψεγάδι» ωστόσο για την λειτουργία του Μουσείου εξακολουθεί να αποτελεί η δυσκολία πρόσβασης, αφού η νότια πύλη του Κάστρου δεν κατέστη εφικτό να ανοίξει ούτε τις ημέρες υψηλής επισκεψιμότητας όπως είχε ζητηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

«Το αίτημα υποβλήθηκε εκ νέου στην Εφορεία, όμως δεν καταφέραμε να έχουμε θετική απάντηση. Η νότια πύλη δεν εξυπηρετεί μόνο το Μουσείο αλλά την ευκολία πρόσβασης στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε την επιχειρηματολογία της υπηρεσίες για την έλλειψη προσωπικού, ελπίζουμε όμως να βρεθεί σύντομα λύση γιατί όλοι έχουν να κερδίσουν από την εύκολη πρόσβαση στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Εκκρεμεί και η εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης για την κυκλοφορία των οχημάτων στο Κάστρο που θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει νέες συνθήκες οι οποίες θα καθιστούν απαραίτητο το άνοιγμα της νότιας πύλης», κατέληξε η κα Δρίμτζια.


Πηγή: Α. Παπαδοπούλου, Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια