Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 18 αρχαίους τάφους στην Κίνα

Η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε από το Επαρχιακό Ινστιτούτο Αρχαιολογικής Έρευνας σε μια περιοχή, όπου πρόκειται να κατασκευασθεί ένα τμήμ...

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 18 αρχαίους τάφους στην Κίνα

Η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε από το Επαρχιακό Ινστιτούτο Αρχαιολογικής Έρευνας σε μια περιοχή, όπου πρόκειται να κατασκευασθεί ένα τμήμα σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας.

Τρεις από τους 18 τάφους είναι ηλικίας 800 χρόνων και ενδέχεται να ανήκουν στις δυναστείες Τσιν (1115-1234) ή Γιουάν (1271-1368), ενώ οι υπόλοιποι κατασκευάσθηκαν αργότερα.

Ένας από τους τάφους έχει μακρύ τραπεζοειδές σχήμα με 11 κόγχες στα τοιχώματα και οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι ανήκει στην Δυναστεία Τσιν. 

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 18 αρχαίους τάφους στην Κίνα
Ευρήματα από την ανασκαφή
Στις κόγχες, μήκους 6 μέτρων, υπάρχουν τουλάχιστον 15 πορσελάνινα φέρετρα, ενώ δίπλα ακριβώς είναι τοποθετημένα πορσελάνινα δοχεία με τη στάχτη των νεκρών. Επίσης, μέσα στους τάφους βρέθηκαν πάνω από 80 θαμμένα αντικείμενα, όπως πορσελάνινα μπολ και λάμπες λαδιού.

Η καύση ήταν ιδιαίτερα σπάνια στην αρχαία Κίνα, καθώς πίστευαν ότι το σώμα πρέπει να παραμείνει άθικτο και θαμμένο στο έδαφος, προκειμένου να αναπαυθεί εν ειρήνη. Αντίθετα, η αποτέφρωση των νεκρών ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένη στους βουδιστές μοναχούς για αιώνες.



Πηγή: iefimerida, LiFO, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια