Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Οδύσσειες…» Μια επιτυχημένη πορεία

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, οι «Οδύσσειες», η επετειακή περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 150 χρόνια από τη θ...

«Οδύσσειες…» Μια επιτυχημένη πορεία

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, οι «Οδύσσειες», η επετειακή περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του, ολοκλήρωσε την επιτυχημένη της πορεία.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2016, ανήμερα της επετείου θεμελίωσης του ιστορικού κτηρίου στην Πατησίων και λόγω της εξαιρετικής αποδοχής της από τον κόσμο παρατάθηκε έως και τις 24 Μαρτίου 2018.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το έτος 2017, κατά τον οποίο η έκθεση «Οδύσσειες» λειτούργησε καθόλη τη διάρκειά του, για πρώτη φορά ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο (545.565), εμφανίζοντας ετήσια αύξηση 18,4% και σε μέσο πενταετίας αύξηση 22,9%.

Οι 706.034 επισκέπτες που απόλαυσαν την έκθεση μέχρι σήμερα άφησαν ενθουσιώδη σχόλια στο βιβλίο επισκεπτών, τα οποία μπορεί κανείς να διατρέξει στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου επισκεπτών.

«Οδύσσειες…» Μια επιτυχημένη πορεία

Η έκθεση «Οδύσσειες» αποτελεί το κεντρικό μέρος της εκθεσιακής τριλογίας με την οποία το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιόρτασε την ιστορική παρουσία και προσφορά του, συνθέτοντας ένα πρωτοποριακό αφήγημα με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον διαχρονικό αγώνα του για γνώση, ανάπτυξη και ευημερία.

Η εκθεσιακή τριλογία θα ολοκληρωθεί με την περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου», που προγραμματίζεται να ανοίξει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις αρχές Μαΐου 2018 και επιχειρεί να αποτυπώσει τη διαρκώς μεταβαλλόμενη εικόνα του ωραίου στην τέχνη από τη νεολιθική περίοδο μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. 

Πηγή: All for NAM

Δεν υπάρχουν σχόλια