Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Aρχαιολόγοι ανακαλύπτουν αρχαίο ναυάγιο στη Δανία

Στα πλαίσια του κατασκευαστικού προγράμματος PensionDanmark στην ακτή κοντά στο Køge της Δανίας, αρχαιολόγοι από το μουσείο Sydøstdanm...

Aρχαιολόγοι ανακαλύπτουν αρχαίο ναυάγιο στη Δανία

Στα πλαίσια του κατασκευαστικού προγράμματος PensionDanmark στην ακτή κοντά στο Køge της Δανίας, αρχαιολόγοι από το μουσείο Sydøstdanmark ανακάλυψαν το ναυάγιο ενός αρχαίου πλοίου.

Το ναυάγιο βρέθηκε σε περιοχή που σήμερα είναι ξηρά, ωστόσο οι παλιοί χάρτες την απεικονίζουν μέχρι το 1900 ως υποθαλάσσια.

Το πρόσφατα ανακαλυφθέν πλοίο εκτιμάται ότι είναι περίπου 500 ετών και έχει ήδη αποφέρει πολλές αρχαιολογικές εκπλήξεις. Κατασκευάστηκε από ξύλο βελανιδιάς, ενώ έχει μήκος μεγαλύτερο των 16 μέτρων και πλάτους  7 μέτρων.

Aρχαιολόγοι ανακαλύπτουν αρχαίο ναυάγιο στη Δανία

Οι ξύλινες μεγάλες δοκοί του έχουν διατηρηθεί σε καλό επίπεδο ενώ υπάρχουν ίχνη ξύλου, σιδερένια καρφιά και σχοινιά. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία του είδους που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στη Δανία.

Η ανασκαφή συνεχίζεται και καθώς ο πυθμένας του πλοίου δεν έχει ακόμη ανασκαφεί, ο ακριβής λόγος καταστροφής του είναι μέχρι στιγμής άγνωστος. Η αρχαιολογική ομάδα θεωρεί ότι η ανασκαφή θα συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια