Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Με αυξημένο προϋπολογισμό η ανακαίνιση του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων

Περισσότερα χρήματα τελικά δίνονται για την ανακαίνιση ενός εμβληματικού κτηρίου των Τρικάλων. 


Με αυξημένο προϋπολογισμό η ανακαίνιση του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων

Περισσότερα χρήματα τελικά δίνονται για την ανακαίνιση ενός εμβληματικού κτηρίου των Τρικάλων. 

Το κτίσμα που πλέον φιλοξενεί έκθεση λαογραφικού ενδιαφέροντος, έχοντας αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ιστορία της πόλης, βρίσκεται ένα βήμα πριν παραδοθεί ξανά στο κοινό.

Ο Δήμος Τρικκαίων πέτυχε την ένταξη του έργου με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ», στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2017–2018 και ειδικότερα στο Μέτρο 1.2. του Άξονα Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση 2017».

Επειδή όμως φάνηκε ότι χρειαζόταν περισσότερες εργασίες, η αλληλογραφία ανάμεσα στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων και στην αρμόδια υπηρεσία του πράσινου ταμείου, οδήγησε σε αύξηση του προϋπολογισμού. Ετσι, αυτός ανέρχεται πλέον στα 535.000,00 € από τα 495.500,00 € που αρχικώς είχαν προϋπολογιστεί. Επομένως, αναπροσαρμόστηκε και η συνεισφορά του Ταμείου, στα 239.795.00 €, καθώς τα υπόλοιπα δίνονται από τον Δήμο Τρικκαίων.

Οι εργασίες είναι πολλές και διαφορετικές, δείγμα της πολυπλοκότητας της συντήρησης: από στήριξη της στέγης και των ταβανιών, καθαρισμό λιθοδομής, μόνωση και στεγάνωση, μέχρι αμμοβολή σε κιγκλιδώματα και επαναφορά των αρχικών χρωμάτων σε πόρτες, παράθυρα και σκάλες. 

Ο Δήμος Τρικκαίων, αναδεικνύοντας αυτό το κτήριο - μαζί από τις εργασίες που ήδη πραγματοποίησε για την αίθουσα του ζωγράφου Θεόδωρου Μάρκελλου - αποδεικνύει ότι η διάσωση του κτηρίου αποτελούσε σημαντικό στόχο στην προσπάθεια αναβάθμισης των Τρικάλων.

Με την αποδοχή, πλέον, της απόφασης ένταξης από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ομόφωνα (το βράδυ της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018) ο Δήμος Τρικκαίων οδεύει προς τη δημοπράτηση του έργου και στην ανακαίνιση του ιστορικού αυτού κτηρίου.


Πηγή: thessaliatv

Δεν υπάρχουν σχόλια