Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Επίθεση» με διαφανή λιπαρή ουσία και στο Μουσείο Μπενάκη

Τα ίχνη της άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας προκλήθηκαν από δύο άτομα, που καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας...


«Επίθεση» με διαφανή λιπαρή ουσία και στο Μουσείο Μπενάκη

Τα ίχνη της άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας προκλήθηκαν από δύο άτομα, που καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου.

Μετά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στόχο «επιθέσεως» με διαφανή λιπαρή ουσία αποτέλεσε και το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μουσείου, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Τα ίχνη αυτά, συνεχίζει η ανακοίνωση του Μουσείου, προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας.

Στην περίπτωση του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήταν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε στενή συνεργασία για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια