Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πετρόγλυφα της Εποχής του Χαλκού ανακαλύφθηκαν στη Σιβηρία

Περισσότερες από 100 νέες πετρόγλυφες απεικονίσεις, μερικές με μυθικά τέρατα, βρέθηκαν στην τοποθεσία Rock Shalabolino στον ποταμό Tub...

Πετρόγλυφα της Εποχής του Χαλκού ανακαλύφθηκαν στη Σιβηρία

Περισσότερες από 100 νέες πετρόγλυφες απεικονίσεις, μερικές με μυθικά τέρατα, βρέθηκαν στην τοποθεσία Rock Shalabolino στον ποταμό Tuba της νότιας Σιβηρίας, δήλωσε ο Alexander Zaika, επικεφαλής της αποστολής της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

Η αποστολή εξέτασε ολόκληρο τον ορεινό όγκο γύρω από την περιοχή, μήκους 3 χιλιομέτρων, για να ανακαλύψει περίπου 300 επίπεδες επιφάνειες με τμήματα βραχογραφιών που δημιουργήθηκαν με ώχρα και τη χρήση διαφόρων τεχνικών χάραξης. Τα νεότερα ευρήματα περιλαμβάνουν περισσότερες από 30 τέτοιες επιφάνειες με πάνω από 100 πετρόγλυφα.

"Ανάμεσα στις απεικονίσεις ζώων, ανθρώπων με βάρκες ή πάνω σε άλογα, σκηνές κυνηγιού, πολέμου και τελετουργιών, τα πετρόγλυφα απεικονίζουν μυθικούς θηρευτές, σύνθετους χαρακτήρες που φέρουν γνωρίσματα λύκων, αρκούδων, πάνθηρα και αγριόχοιρων, σε μια περίοδο γύρω στη δεύτερη χιλιετία π.Χ.", δήλωσε ο Zaika. Ο ίδιος προσθέτει ότι τα πετρόγλυφα αυτά αποδίδονται μάλλον στον πολιτισμό Okunev, έναν πολιτισμό της εποχής του Χαλκού στη νότια Σιβηρία.

Πετρόγλυφα της Εποχής του Χαλκού ανακαλύφθηκαν στη Σιβηρία

Ανάμεσα στις παραπάνω απεικονίσεις βρίσκονται και ανθρωπόμορφες μάσκες με κέρατα, δόντια και άλλα ζωόμορφα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Zaika, οι μάσκες αυτές ίσως αντικατοπτρίζουν τη μυθολογία ημέρας και νύχτας, καλού και κακού εκείνης της περιόδου.

Η περιοχή Rock Shalabolino, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Kuargino, παίρνει το όνομά της από το κοντινό χωριό Sahalabolino. Πετρόγλυφα που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού μέχρι τον Πρώιμο Μεσαίωνα καλύπτουν τη δεξιά πλευρά ενός απόκρημνου βράχου στην όχθη του ποταμού Tuba.


Δεν υπάρχουν σχόλια