Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βρετανικό Μουσείο: Στάζουν νερά δίπλα στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Διαρροή στην οροφή του Βρετανικού Μουσείου, και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα όπου φιλοξενούνται τα γλυπτά του Παρθενώνα, κατέγραψαν...


Βρετανικό Μουσείο: Στάζουν νερά δίπλα στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Διαρροή στην οροφή του Βρετανικού Μουσείου, και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα όπου φιλοξενούνται τα γλυπτά του Παρθενώνα, κατέγραψαν επισκέπτες.


Όπως φαίνεται στο βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ, οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου τοποθέτησαν χαρτιά, δοχεία και πλαστικές πινακίδες, που προειδοποιούν για την ολισθηρότητα του πατώματος στην αίθουσα Duveen.

Συγκεκριμένα, οι σταγόνες του νερού πέφτουν ακριβώς δίπλα από τον κορμό της Ίριδος, στο τμήμα της αίθουσας που φιλοξενεί αγάλματα από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από έντονη βροχόπτωση, ενώ οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου υποστηρίζουν πως δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα ή ζημιά στα εκθέματα του χώρου.


Το Βρετανικό Μουσείο, απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην αίθουσα και για το κατά πόσο υπάρχει ή υπήρξε κίνδυνος για τα γλυπτά, αναφέρει σε γραπτή δήλωση:

«Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί» σημειώνει, ενώ καταλήγει:

«Λαμβάνουμε τις ευθύνες φροντίδας της συλλογής μας πολύ σοβαρά υπόψη, η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».



Πηγή: in.gr, iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια