Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Περιήγηση στο Μουσείο Μπενάκη για επισκέπτες με απώλεια όρασης

Μηνιαίο πρόγραμμα περιηγήσεων και εργαστηρίων που απευθύνεται σε επισκέπτες με μειωμένη όραση ή τυφλότητα διοργανώνει το Μουσείο Μπενά...

Περιήγηση στο Μουσείο Μπενάκη για επισκέπτες με απώλεια όρασης

Μηνιαίο πρόγραμμα περιηγήσεων και εργαστηρίων που απευθύνεται σε επισκέπτες με μειωμένη όραση ή τυφλότητα διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γνωρίσουν το Μουσείο μέσα από αναλυτικές λεκτικές περιγραφές και αφηγήσεις βασισμένες στην αφή, την κίνηση, τον ήχο και τις ιστορίες πίσω από τα εκθέματα. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα και είναι δωρεάν για τους επισκέπτες με αναπηρία και τους συνοδούς τους.

Επιμέλεια-Σχεδιασμός: Φώτης Φλεβοτόμος

Οργάνωση-Παραγωγή: Μουσείο Μπενάκη | Εκπαίδευση

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019
17.00 – 19.00 | Μουσείο Μπενάκη Ελληνικός Πολιτισμός

Πέντε πολύτιμα αντικείμενα και η σχέση τους με το κρασί

Ένα εργαστήριο γευσιγνωσίας κρασιού με καλεσμένο τον διακεκριμένο οινοχόο Απόστολο Πλαχούρα.

Η κοινωνική ιστορία του κρασιού και μια επιλεγμένη λίστα εγχώριων κυρίως κρασιών φωτίζουν έργα των συλλογών από την αρχαιότητα μέχρι και τον 20ο αιώνα.»

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
17.00-19.00 | Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Με θέμα την πολιτική

Στις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη αναζητούμε πορτρέτα πολιτικών προσώπων και ζωγραφικές απεικονίσεις ιστορικών γεγονότων. Η πρώτη συνάντηση του νέου έτους εστιάζει στην πολιτική και την τέχνη, μέσα από το πρίσμα της μνήμης, της φήμης και της καλλιτεχνικής ειλικρίνειας.

(Μεταφορά εκδήλωσης που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 14/01/19)

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019
17.00 – 19.00 | Μουσείο Μπενάκη Πινακοθήκη Γκίκα

Ραδιοφωνική επίσκεψη

Εκπέμποντας για το ραδιόφωνο από το Μουσείο Μπενάκη. Μια ασυνήθιστη playlist βασισμένη σε προσωπικά αντικείμενα καλλιτεχνών και έργα τέχνης κρατάει συντροφιά σε όσους θέλουν να «δουν» το μουσείο από το σπίτι τους.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια