Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων: Χριστουγεννιάτικη αγορά βιβλίου

Στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συμμετέχει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθ...


Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων: Χριστουγεννιάτικη αγορά βιβλίου

Στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συμμετέχει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, αφού διοργανώνει την 1η Χριστουγεννιάτικη Αγορά Βιβλίου, η οποία ξεκίνησε από χθες Πέμπτη 12/12 να λειτουργεί. 

Σε γιορτινές… τιμές, ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί ειδικές εκδόσεις του Μουσείου, πολυτελή φωτογραφικά λευκώματα, CD και συλλεκτικά βινύλια, ευχετήριες κάρτες κ.α. Καθημερινά η Χριστουγεννιάτικη Αγορά Βιβλίου θα είναι ανοιχτή από τις 09.00 μέχρι και τις 14.00.

Η Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων Κατερίνα Δεμέτη μίλησε για την αγορά και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει, αλλά και το στόχο του Μουσείου που θέλει να βάλει μέσα σε κάθε σπίτι πολιτιστικά στοιχεία που αφορούν τη Ζάκυνθο.

«Είναι μια προσπάθεια να δείξουμε στον κόσμο τα βιβλία, τα cd, τους δίσκους βινυλίου και τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που έχουμε στο μουσείο και καλούμε τον κόσμο να έρθει να τα δει. Είναι αξιόλογες εκδόσεις και με αυτόν τον τρόπο θα μας ενισχύσει οικονομικά γιατί δεν έχουμε τουρισμό αυτή την εποχή. Είναι αξιόλογα δώρα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας τα μουσεία αυτή την εποχή φοράνε τα γιορτινά τους και υποδέχονται τους επισκέπτες, έτσι και εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι το νησί μας που είναι τόσο ευνοημένο οικονομικά λόγω του τουρισμού θα στηρίξει το Μουσείο του Εθνικού Ποιητή και μέσα από αυτή την Χριστουγεννιάτικη αγορά θα επισκεφτεί τους χώρους του και θα προμηθευτεί τις εκδόσεις που υπάρχουν» δηλώνει η κ. Δεμέτη, η οποία συνέχισε λέγοντας το τι μπορεί να βρει κάποιος στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Μουσείου.

Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων: Χριστουγεννιάτικη αγορά βιβλίου

«Μπορεί κάποιος να βρει λευκώματα φωτογραφικά του Νικολάου Βαρβιάνη και της Διονυσίας Αλεξιάδη. Μπορεί επίσης να βρει λεύκωμα με παλιές γκραβούρες και χάρτες. Τα άπαντα του Σολωμού, συλλεκτικούς δίσκους βινυλίου, CD από έργα του Παύλου Καρρέρ και φυσικά ευχετήριες κάρτες».

Η κ. Δεμέτη ανέφερε ότι είναι μια προσπάθεια το Μουσείο να ανοίξει τις πόρτες του προς το κοινό και να βοηθήσει κάθε Ζακυνθινό αλλά και επισκέπτη από άλλα μέρη της Ελλάδας να μάθει για τον πολιτισμό του νησιού και την ανεκτίμητη ιστορία του.

«Είναι μια προσπάθεια εξωστρέφειας του Μουσείου. Οι τιμές που υπάρχουν αυτές τις ημέρες είναι εορταστικές και είναι στην κατεύθυνση να βοηθήσουν τους Ζακυνθινούς και να μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού».

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων έχει αποδείξει και στο παρελθόν την ευαισθησία του για τον πολιτισμό, διοργανώνοντας πολλές και διάφορες δράσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να τη φέρει λίγο πιο κοντά στην μεγάλη ιστορία που έχει το νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια