Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μια βόλτα στα πωλητήρια των μουσείων για τα γούρια της χρονιάς

Τα πωλητήρια έβαλαν τα γιορτινά τους και περιμένουν να διαλέξετε δώρα από τις προτάσεις τους και να περιηγηθείτε στις εκθέσεις τους....


Μια βόλτα στα πωλητήρια των μουσείων για τα γούρια της χρονιάς

Τα πωλητήρια έβαλαν τα γιορτινά τους και περιμένουν να διαλέξετε δώρα από τις προτάσεις τους και να περιηγηθείτε στις εκθέσεις τους.

Είναι η εποχή που τα μουσεία «βάζουν τα καλά τους» και ετοιμάζονται να υποδεχθούν με ποικίλες εκδηλώσεις και ανοιχτά πωλητήρια τον κόσμο που μπορεί να διαλέξει από μια πλούσια συλλογή δώρων και ευφάνταστα γούρια αυτά που θα προσφέρει στους αγαπημένους του ανθρώπους τηρώντας τα παραδοσιακά έθιμα. Το 2020 αποτελεί έμπνευση για τα μουσεία που ετοίμασαν πολλές εορταστικές προτάσεις και δράσεις.

Μουσείο Ακρόπολης

Τον Δεκέμβριο το Μουσείο Ακρόπολης φοράει τη γιορτινή του διάθεση. 

Μια βόλτα στα πωλητήρια των μουσείων για τα γούρια της χρονιάς

Παιδικά εργαστήρια, παρουσιάσεις για ενήλικες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το περίφημο Jazz Octet, μουσική γνωστών μιούζικαλ από το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. και όμορφα δώρα στα πωλητήρια του Μουσείου, θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Στο Μουσείο Ακρόπολης ζωντανεύει ψηφιακά το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου. Φτιαγμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο ήταν το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας για τον Παρθενώνα. Ένας περίπατος γνώσης για τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής του, τους μύθους και τις αλληγορίες του, την ακτινοβολία και τις περιπέτειές του.

Μια βόλτα στα πωλητήρια των μουσείων για τα γούρια της χρονιάς

Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2020 είναι εμπνευσμένο από ένα μολύβδινο μετρικό βάρος με ανάγλυφη χελώνα που χρονολογείται στον 3ο – 1ο αι. π.Χ. και παρουσιάζεται στο ισόγειο, στην Αίθουσα των Κλιτύων Ακρόπολης. Με επιμονή και προσήλωση στο στόχο της η χελώνα, έλεγε ο αρχαίος μύθος, νίκησε την επιπόλαια αυτοπεποίθηση του λαγού σε αγώνα δρόμου. Το καλοσυνάτο ζώο προστάτευε τους ανθρώπους από το κακό μάτι και το αίμα του θεωρούνταν αντίδοτο στο δηλητήριο.

Μουσική και κάλαντα στο Μουσείο

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το μουσικό σύνολο Jazz Octet της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών θα παρουσιάσει στο ισόγειο του Μουσείου χριστουγεννιάτικες τζαζ μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν: Ιωάννης Χατζηιωάννου (μπάσο), Κώστας Κεφαλάς (τρομπέτα), Νικόλας Αθανασιάδης (τύμπανα), Γιάννης Καΐκης (τρομπόνι), Λεωνίδας Μαλάκης (βαρύτονο σαξόφωνο), Γιώργος Κωνσταντάκης (τενόρο σαξόφωνο), Γιώργος Παυλής (κρουστά), Ντόρα Σαμαρά (φλάουτο), Κωνσταντίνος Ζώτος (πιάνο). Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα στο ισόγειο του Μουσείου.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. θα ερμηνεύσει στο ισόγειο του Μουσείου, εορταστικές μελωδίες και κομμάτια από γνωστά μιούζικαλ, με τη συμμετοχή της μεσοφώνου Αναστασίας Κότσαλη. Συμμετέχουν επίσης: Guido de Flaviis (σοπράνο σαξόφωνο), Στάθης Μαυρομάτης (άλτο σαξόφωνο), James Wylie (τενόρο σαξόφωνο) και Ilia Samsonov (βαρύτονο σαξόφωνο). Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» θα τραγουδήσει στο ισόγειο του Μουσείου πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.     

Μουσείο Μπενάκη

Στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη μια μεγάλη σειρά από γούρια για το 2020, όλα με έμπνευση από θησαυρούς του μουσείου και με τη φαντασία των σύγχρονων Ελλήνω δημιουργών περιμένουν να διαλέξετε κάτι που θα σας φέρει καλοτυχία του 2020. Θα βρείτε γούρια εμπνευσμένα από τη συλλογή κεντημάτων του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, αντίγραφο φυλαχτού από τη Χαλκιδική (350-300 π.Χ.) σε σχήμα μισοφέγγαρου, μενταγιόν με τον Μινώταυρο, γούρι καράβι από από τη συλλογή Μεταβυζαντινής και Νεοελληνικής τέχνης του Μουσείου, αντίγραφα βυζαντινών νομισμάτων, γούρι λουλούδι και μάτι, ενώ δε μπορούν να λείπουν τα γούρικα ρόδια. 

Μια βόλτα στα πωλητήρια των μουσείων για τα γούρια της χρονιάς

Μια βόλτα στα πωλητήρια των μουσείων για τα γούρια της χρονιάς

Ακόμα μπορείτε να βρείτε επιτραπέζια αντικείμενα για δώρα και υπέροχους σελιδοδείκτες. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στις εκθέσεις Υφάνσεις, Τάσος Μαντζαβίνος. Εγώ και ο Δράκος, Aegean Desert του Πρίγκιπα Νικολάου, Μανώλης Χάρος. Το νησί των θησαυρών, Μελίτα Βαγγελάτου Καζαμπλάνκα, όπως μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών με πυρήνα την συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης και παρουσιάζει παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από όλον τον κόσμο. 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, το Cycladic Shop προτείνει  μια σειρά από πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δώρα, όλα με την υπογραφή  σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών: Kεραμικά χειροποίητα στολίδια, κεραμικά γλυπτά, συλλεκτικά κοσμήματα, χειροποίητα διακοσμητικά αντικείμενα, κεραμικά είδη σπιτιού και μεγάλη ποικιλία από δώρα για παιδιά.

Μια βόλτα στα πωλητήρια των μουσείων για τα γούρια της χρονιάς

Μια βόλτα στα πωλητήρια των μουσείων για τα γούρια της χρονιάς

Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις αίθουσες του μουσείου, αλλά και στην έκθεση της Lynda Benglis -για πρώτη φορά σε μουσείο στην Ελλάδα-, τη χώρα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή, την ταυτότητα και το όραμα της αμερικανίδας καλλιτέχνιδας. Η έκθεση In the Realm of the Senses εξερευνά το σύνολο της ιδιαίτερης και πολύπλευρης παραγωγής της Benglis στη διάρκεια των  τελευταίων 50 χρόνων, από το 1969 έως σήμερα. Παρουσιάζονται 36 γλυπτικά έργα που απαρτίζουν μια αναδρομή στις διαφορετικές εικόνες, ιδέες και μεθόδους και τρία σημαντικά ιστορικά εκθέματα που γενναιόδωρα παραχώρησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια