Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κλείνει το Met λόγω κορωνοϊού: Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο - Τι ισχύει με τα μουσεία στην Ελλάδα

To Met, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά, από την Παρασκευή (13/3), για προληπτικούς λόγου...


Κλείνει το Met λόγω κορωνοϊού: Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο - Τι ισχύει με τα μουσεία στην Ελλάδα

To Met, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά, από την Παρασκευή (13/3), για προληπτικούς λόγους λόγω του κορωνοϊού. Τι ισχύει με τα μουσεία στην Ελλάδα.

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας αφορά και τους τρεις χώρους του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, ενώ ελήφθη «σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι προσπάθειες της Νέας Υόρκης να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.   

Το Μουσείο δεν ανακοίνωσε πότε θα ανοίξει ξανά τις πύλες του, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα γίνει λεπτομερής καθαρισμός, ενώ τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. «Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε και να στηρίξουμε το προσωπικό, τους εθελοντές και τους επισκέπτες», δήλωσε ο Ντάνιελ Βάις, πρόεδρος και CEO του Met.



Δύο από τους εργαζόμενους στο μουσείο εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης και είναι σε περιορισμό στο σπίτι τους, ενώ έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για κορωνοϊό. «Παρότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επιβεβαιωμένα κρούσματα που συνδέονται με του μουσείο, πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για την κοινότητα, που αυτή τη στιγμή μας καλεί να περιορίσουμε τις συγκεντρώσεις», εξήγησε ο Βάις.   

Στο παρελθόν το Met έχει κλείσει δύο φορές, για δύο ημέρες. Ήταν μετά την 11η Σεπτεμβρίου και έπειτα από τον τυφώνα Σάντι. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα το Λούβρο αποφάσισε να επιβάλλει περιορισμούς στην είσοδο των επισκεπτών, καθώς πλέον μπορούν να μπαίνουν στο μουσείο μόνο όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο διαδικτυακά, ή δικαιούνται δωρεάν είσοδο.   

Τι ισχύει με τα μουσεία στην Ελλάδα   

Κλείνει το Met λόγω κορωνοϊού: Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο - Τι ισχύει με τα μουσεία στην Ελλάδα

Χθες, αποφασίστηκε να κλείσουν για 15 ημέρες τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα.   

Ωστόσο, μια μέρα μετά η απόφαση άλλαξε, με το υπουργείο να επικαλείται τις ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό.

Η απόφαση για το κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ελήφθη κατόπιν απόφασης της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα  το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης» ανακοίνωσε το υπουργείο.

Πηγή: LiFO 1, LiFO 2, in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια