Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διάρρηξη στο «Μουσείο των Νίντζα»: Έφυγαν με 1 εκατ. γιεν και το χρηματοκιβώτιο βάρους 150 κιλών

Το ποσό του 1 εκατομμυρίου γιεν απέσπασαν διαρρήκτες από το Μουσείο των Νίντζα, που βρίσκεται στην πόλη Ίγκα της Ιαπωνίας.     Το μουσ...

Διάρρηξη στο «Μουσείο των Νίντζα»: Έφυγαν με 1 εκατ. γιεν και το χρηματοκιβώτιο βάρους 150 κιλών

Το ποσό του 1 εκατομμυρίου γιεν απέσπασαν διαρρήκτες από το Μουσείο των Νίντζα, που βρίσκεται στην πόλη Ίγκα της Ιαπωνίας.    




Το μουσείο, που βρίσκεται στην πόλη της περιφέρειας Μίε, είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τις πρακτικές των νίντζα ενημερώθηκε για το συμβάν από την αστυνομία τα ξημερώματα της Δευτέρας. Την ώρα του περιστατικού δεν υπήρχε προσωπικό στο μουσείο, το οποίο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Όταν η αστυνομία έφτασε εκεί διαπίστωσε πως η κεντρική είσοδος είχε παραβιαστεί και πως το χρηματοκιβώτιο, που ζύγισε περίπου 150 κιλά, έλειπε. Το ποσό του 1 εκατομμυρίου γιεν αντιστοιχεί σε περίπου 9.000 ευρώ.    


«Ήταν μια δουλειά τριών λεπτών» ανέφερε, υπό την προϋπόθεση πως θα διαφυλαχθεί η ανωνυμία του, εκπρόσωπος του μουσείου προσθέτοντας πως η διάρρηξη είχε προσχεδιαστεί. Μέρος του μουσείου βρίσκεται μέσα σε δάσος με αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερος στόχος. Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε ένα αυτοκίνητο να σταματάει μπροστά από το μουσείο και έναν επιβάτη να βγαίνει από αυτό. Προχώρησε προς την κάμερα και την κατέβασε, έτσι, κατά τη διάρκεια της νύχτας απλά κατέγραψε το έδαφος. Η ίδια πηγή ανέφερε πως η διάρρηξη σημειώθηκε κατά την φάση που οι επισκέπτες ξεκίνησαν να επιστρέφουν στο μουσείο.    


Γνωστοί για τις υψηλού επιπέδου δεξιότητες τους, οι νίντζα ειδικεύτηκαν στην κατασκοπεία, τις δολοφονίες και το σαμποτάζ, τώρα όμως, η παράδοσή τους αποτελεί καθιερωμένο μέρος του ιαπωνικού τουρισμού και ενώ ομάδες θεάτρου και παντομίμας τους αναπαριστούν φορώντας ανάλογη ενδυμασία. Η πόλη Ίγκα, όπου βρίσκεται το μουσείο, αποτελεί πόλο έλξης για τους θαυμαστές των νίντζα. Εκεί άλλωστε διοργανώνεται ετήσιο φεστιβάλ με χιλιάδες συμμετέχοντες.    




«Ερευνητικό Κέντρο Νίντζα»   


Το Mie University θέσπισε το 2017 το «Ερευνητικό Κέντρο Νίντζα» στην πόλη. Πρόκειται για το πρώτο στον κόσμο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στις σπουδές νίντζα. Τον Ιούνιο ο Genichi Mitsuhashi, 45 ετών, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο. Πλέον διδάσκει την τεχνική των νίντζα στην πόλη.   


«Η πόλη Ίγκα είναι εκεί που οι νίντζα ζούσαν», είχε δηλώσει στο CNN τον Ιούνιο. «Το κλίμα της περιοχής διαμόρφωσε την πραγματική φύση των νίντζα», είχε προσθέσει.  


Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια