Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κάιρο: Εικόνες από την αρχαία Αίγυπτο θα δούμε κατά τη μεταφορά 22 βασιλικών μουμιών

Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Αίγυπτο, είναι η επερχόμενη μεταφορά σε νέο χώρο, 22 βασιλικών μουμιών και 17 σαρκοφάγων. Η μεταφορά απ...

Κάιρο: Εικόνες από την αρχαία Αίγυπτο θα δούμε κατά τη μεταφορά 22 βασιλικών μουμιών

Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Αίγυπτο, είναι η επερχόμενη μεταφορά σε νέο χώρο, 22 βασιλικών μουμιών και 17 σαρκοφάγων. Η μεταφορά από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ, προς το νέο μουσείο συνολικής έκτασης 135.000 τ.μ, στην περιοχή Φουστάτ, του παλαιού Καΐρου, θα γίνει με κάθε μεγαλοπρέπεια στις 3 Απριλίου.

Η «Χρυσή Παρέλαση των Φαραώ» έχει συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον, παρά την πανδημία του κορονοϊού.

Όλη η πορεία των μουμιών και των σαρκοφάγων θα λούζεται με φως. Θα φωταγωγηθούν όλα τα κτήρια μπροστά από τα οποία θα περάσουν τα οχήματα μεταφοράς, αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής στα πανάρχαια αυτά εκθέματα.

Την πομπή που θα κινείται κατά μήκος του Νείλου, θα συνοδεύουν άρματα και άλογα, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων. Ο τρόπος που θα γίνει θα μεταφέρει τους θεατές πίσω στην Αρχαία Αίγυπτο, όταν οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες μεταφέρονταν στην τελευταία κατοικία τους.

Η πομπή θα αποτελείται από είκοσι δύο βασιλικές αιγυπτιακές μούμιες μαζί με 17 βασιλικές σαρκοφάγους από τη 17η, τη 18η, τη 19η και την 20ή Δυναστεία, που ανήκουν στο Νέο Βασίλειο.

Ανάμεσα στις μούμιες βρίσκονται εκείνες των βασιλέων Ραμσίς Β΄, Σέτι Α΄, Σέγκεν Ρα, Τούθμωσις και Τούθμωσις Γ΄ καθώς και τις βασίλισσες Χατσεπτσούτ, Μεριταμέν σύζυγο του βασιλιά Αμεντχοτέπ και την Άχμος Νεφερτάρη, σύζυγο του βασιλιά Άχμος.


Πηγή: PontosNews



Δεν υπάρχουν σχόλια