Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

“Φως” σε σημαντικά ευρήματα από το Θέατρο της Νικόπολης θα ρίξουν ερευνητές

Άδεια μελέτης, φωτογράφισης και δημοσίευσης γλυπτών με εικονιστικές παραστάσεις που προήλθαν από αρχαιολογικές εργασίες στο Θέατρο της Νικόπ...

“Φως” σε σημαντικά ευρήματα από το Θέατρο της Νικόπολης θα ρίξουν ερευνητές

Άδεια μελέτης, φωτογράφισης και δημοσίευσης γλυπτών με εικονιστικές παραστάσεις που προήλθαν από αρχαιολογικές εργασίες στο Θέατρο της Νικόπολης χορήγησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στους Brian Martens, μεταδιδακτορικό ερευνητή της Ιστορίας της Τέχνης και Ευάγγελο Παυλίδη, αρχαιολόγο της ΕΦΑ Πρέβεζας.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ακέφαλο μαρμάρινο άγαλμα Μαινάδας ή Μούσας το οποίο αποκαλύφθηκε στον χώρο του Θεάτρου την δεκαετία του 1960 χωρίς να είναι γνωστά τα ακριβή στοιχεία εύρεσής του και σήμερα εκτίθεται στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης και μαρμάρινα (στην συντριπτική τους πλειονότητα) θραύσματα γλυπτών, ολόγλυφων και ανάγλυφων που προήλθαν από τις πρόσφατες ανασκαφικές και αναστηλωτικές εργασίες καθώς και τις εργασίες ανάδειξης του Θεάτρου της Νικόπολης.

Οι σχετικές εργασίες κατά τη διάρκεια των ετών 2012-2015 υλοποιήθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή Νικόπολης στο πλαίσιο του ενταγμένου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013 “Προστασία Συντήρηση και Αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Α’ φάση)”.

Τις τρέχουσες εργασίες από το 2017 έως σήμερα συνεχίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με το χρηματοδοτούμενο επίσης από το ΕΣΠΑ 2017-2020 έργο “Προστασία , συντήρηση και Αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β’ Φάση)”.


Πηγή: Epirus Gate



Δεν υπάρχουν σχόλια