Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ελευσίνα: Διασώζεται νεοκλασικό κτίριο και μετατρέπεται σε πολυχώρο πολιτισμού

Το νεοκλασικό κτίριο κατασκευάστηκε από τον διακεκριμένο Έλληνα Αρχιτέκτονα Αναστάσιο Μεταξά, ο οποίος ήταν ένας από τους κυριότερους εκπροσ...

Ελευσίνα: Διασώζεται νεοκλασικό κτίριο και μετατρέπεται σε πολυχώρο πολιτισμού

Το νεοκλασικό κτίριο κατασκευάστηκε από τον διακεκριμένο Έλληνα Αρχιτέκτονα Αναστάσιο Μεταξά, ο οποίος ήταν ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του νεοκλασικισμού και από σήμερα που ανατέθηκε η μελέτη ανακατασκευής του μπορούμε να μιλάμε για μια θετική εξέλιξη αναφορικά με την αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου.

Υπεγράφη η σύμβαση που αφορά στην εκπόνηση μελετών για την ανακατασκευή και συντήρηση του διατηρητέου συγκροτήματος του κτήματος «Κ.Β. Μορφοπούλου».

Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκπόνηση όλων των μελετών (αποτύπωση αρχιτεκτονικών, αρχιτεκτονικά , στατικών, Η/Μ εγκαταστάσεων) του έργου σε στάδιο προμελέτης, οριστικής και μελέτης εφαρμογής.

Το νεοκλασικό κτήριο κατασκευάστηκε από τον διακεκριμένο Έλληνα Αρχιτέκτονα Αναστάσιο Μεταξά, ο οποίος ήταν ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του νεοκλασικισμού.

Η αποκατάσταση και ανάδειξη του νεοκλασικού διατηρητέου κτηρίου και η επανάχρησή του ως χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ελευσίνας, αναμένεται να εξυπηρετήσει τις πολιτιστικές ανάγκες της πόλης, αποτελώντας έναν σύγχρονο χώρο, που δεν θα αλλοιώσει τον κλασικό του χαρακτήρα.

Σημειώνεται, πως τον Σεπτέμβριο του 2020 και με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την απαλλοτρίωση του ακινήτου κατατέθηκε στο Τ.Π.Δ. το τίμημα της απαλλοτρίωσης και ο Δήμος μας απέκτησε το ακίνητο.

Οι παραπάνω ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, δεν επιβάρυναν τον Δημοτικό προϋπολογισμό, αλλά το ποσό καλύφθηκε από επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά από τη σύνταξη του φακέλου του διαγωνισμού για την Μελέτη Αποκατάστασης του διατηρητέου ακινήτου, την ολοκλήρωση του διαγωνισμού από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και την πρόσφατη υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, το μελετητικό έργο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Μετά την αγορά του εμβληματικού Μορφόπουλου από τον Δήμο μας, συνέπεια των στοχευμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με την καθημερινή προσπάθεια της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, ανοίγει ο δρόμος για το έργο ανακατασκευής και αποκατάστασής του.

Ένα έργο που θα αποτελέσει μια ακόμη κληρονομιά για τους πολίτες της Ελευσίνας και της Μαγούλας και μία ακόμη κίνηση για να νιώθουμε ικανοποίηση που η σκληρή δουλειά αποδίδει».


Πηγή: in.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια