Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πέλλα: Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλεία

Οι εικόνες που ήθελαν να πουλήσουν οι συλληφθέντες. Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας την Παρασκευή σε ...

Οι εικόνες που ήθελαν να πουλήσουν οι συλληφθέντες.
Οι εικόνες που ήθελαν να πουλήσουν οι συλληφθέντες.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας την Παρασκευή σε περιοχή στην Πέλλα λόγω παράβασης της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.


Γιατί συνελήφθησαν

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα δύο άτομα είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο, αγγελία πώλησης παλιάς θρησκευτικής εικόνας, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του ενός, εντοπίστηκε η προαναφερόμενη εικόνα και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, κατασχέθηκαν ακόμη τρεις παλιές θρησκευτικές εικόνες. Σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, η μία από αυτές και συγκεκριμένα το «Κεντρικό φύλλο τρίπτυχου Παναγίας Βρεφοκρατούσας», εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων. Οι εικόνες θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εξέταση.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου ατόμου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία απομίμηση περιστρόφου, για το οποίο υπήρχε επίσης αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.


Πηγή: in.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια