Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικά ευρήματα έρχονται στην επιφάνεια στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Αρχαιολογικά ευρήματα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια εργασιών για την εγκατά...

Αρχαιολογικά ευρήματα έρχονται στην επιφάνεια στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Αρχαιολογικά ευρήματα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια εργασιών για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στην πόλη. 

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, πριν λίγες ημέρες, στον προαύλιο χώρο του 1ου Παιδικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στην επιφάνεια, κατά τη διάρκεια εργασίων, που βρίσκονταν σε εξέλιξη, για την εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Ενώ, στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου, στην Οδό Ψαρρών, σε σημείο που εκτελούνται επίσης έργα, εντοπίστηκε ένα αρχαίο πιθάρι. Αμέσως κατεύθασε προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων, προκειμένου να εκκενώσει το σημείο και να ολοκληρώσει την ανασκαφή του. 

Το e-evros.gr επικοινώνησε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου και συγκεκριμένα με την αρχαιολόγο Φένια Παρδαλίδου, η οποία μας ενημέρωσε ότι «Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η ανασκαφή και έχουν σταματήσει οι εργασίες που γίνονταν», ενώ συμπλήρωσε ότι «μόλις μάθουμε και εμείς, θα σας ενημερώσουμε»

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστη η προέλευση και η χρονολογία των συγκεκριμένων ευρημάτων. 


Πηγή: E-Evros

Δεν υπάρχουν σχόλια