Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τμήμα Αρχαιοτήτων Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης: Έλληνες Αρχαιολόγοι στη Μικρά Ασία (1919-22)

Το Εργαστήριο Ιστορίας Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  στο πλαίσιο του Διαδικτυακού Κύκλου Διαλέξεων π...

Τμήμα Αρχαιοτήτων Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης: Έλληνες Αρχαιολόγοι στη Μικρά Ασία (1919-22)

Το Εργαστήριο Ιστορίας Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Διαδικτυακού Κύκλου Διαλέξεων που διοργανώνει με τίτλο «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή - 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης» σας προσκαλεί στην τέταρτη ανοιχτή για το κοινό διάλεξη με εισηγητή τον Κώστα Πασχαλίδη.

Ο τίτλος της διάλεξης:

«Τμήμα Αρχαιοτήτων Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης: Έλληνες Αρχαιολόγοι στη Μικρά Ασία (1919-22)»


Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 στις 7μ.μ.

στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/3153411903?pwd=dG9wWXQvSHRaU0ZuRWpHb3FnWEhIUT09

 

Meeting ID: 315 341 1903

Passcode: dkz97F


Ο Κώστας Πασχαλίδης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και κατόπιν Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, απ’ όπου έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα Προϊστορικής Αρχαιολογίας. Τα τελευταία 30 χρόνια συμμετέχει σε δεκάδες αρχαιολογικά προγράμματα ανασκαφών και τεκμηρίωσης ευρημάτων στην Ελλάδα και στην Ιορδανία. Είναι μόνιμο μέλος της ανασκαφής και της μελέτης των ευρημάτων του μυκηναϊκού οικισμού στη Μυγδαλιά Πετρωτού Πατρών. Από το 2002 εργάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ως επιμελητής της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. Από το 2012 υπηρετεί ως Γραμματέας στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Έχει δημοσιεύσει δύο μονογραφίες και έχει συνθέσει περί τα τριάντα επιστημονικά άρθρα, που πραγματεύονται ποικίλα θέματα του κρητομυκηναϊκού κόσμου, καθώς και ζητήματα αρχειακής έρευνας σχετικά με την ιστορία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.


Πηγή: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια