Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τρίπολη: Αρχαιολογικά ευρήματα στην οδό Ν. Ντούμα, κοντά στον Περιστεριώνα

Τα έργα φυσικού αερίου που γίνονται αυτή την περίοδο στην οδό Οπλαρχηγού Σεχιώτη στην Τρίπολη και στην οδό Ν. Ντούμα, έφεραν στο φως απομειν...

Τρίπολη: Αρχαιολογικά ευρήματα στην οδό Ν. Ντούμα, κοντά στον Περιστεριώνα

Τα έργα φυσικού αερίου που γίνονται αυτή την περίοδο στην οδό Οπλαρχηγού Σεχιώτη στην Τρίπολη και στην οδό Ν. Ντούμα, έφεραν στο φως απομεινάρια της παλιάς πόλης.

Περνώντας από το σημείο, διαπιστώσαμε ότι μία τομή στο πλάι της οδού Ν. Ντούμα, κοντά στη συμβολή με την οδό Οπλαρχηγού Σεχιώτη, είχε οριοθετηθεί. Είδαμε μια ορθογώνια κατασκευή, με τρύπες στην επιφάνεια, καλυμμένη με κόκκινο χώμα, από όσο μπορούσαμε να διακρίνουμε.

Κάτω από αυτή την επίστρωση, εκ πρώτης όψεως, διακρίνονται σχηματισμοί που παραπέμπουν σε πέτρες.

Η τομή καλύφθηκε με πλαστικό, προκειμένου να προστατευθεί από τη βροχή.

Την Παρασκευή οι εργασίες συνεχίστηκαν προσεκτικά στο σημείο, υπό επίβλεψη αρχαιολόγου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το τείχος της Τριπολιτσάς στη συγκεκριμένη περιοχή της πόλης σταματούσε περίπου στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ακαδημίας, όπου βρισκόταν η πύλη των Καλαβρύτων. Στην περιοχή εκτός του τείχους, που περιλαμβάνει τη σημερινή οδό Οπλαρχηγού Σεχιώτη, από τον Άγιο Αθανάσιο ως τη «στρογγυλή πολυκατοικία», βρίσκονταν τα παλιά κεραμιδοκάμινα, όπως μας επεσήμανε ο ιστορικός Βασίλης Σιακωτός.

Δεν προτρέχουμε, ασφαλώς, και περιμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας.

Κάθε μικρή ή μεγάλη ανακάλυψη ρίχνει φως στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Τριπολιτσάς και είναι εξαιρετικά σημαντική, πόσω μάλλον που, δυστυχώς, ελάχιστα κτίρια και απομεινάρια της παλιάς πόλης έχουν διασωθεί στο πέρασμα του χρόνου.


Πηγή: Ε. Γαλανιάδη, ArcadiaPortal

Δεν υπάρχουν σχόλια