Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιταλία: Βρέθηκε «εντυπωσιακά άθικτος» ετρουτσκικός τάφος, 2.600 ετών

Ένας τάφος δυόμιση χιλιάδων ετών αποκαλύφθηκε πρόσφατα στον δήμο Montalto di Castro στην Ιταλία. «Σήμερα... γίναμε μάρτυρες του ανοίγματος ε...

Ιταλία: Βρέθηκε «εντυπωσιακά άθικτος» ετρουτσκικός τάφος, 2.600 ετών

Ένας τάφος δυόμιση χιλιάδων ετών αποκαλύφθηκε πρόσφατα στον δήμο Montalto di Castro στην Ιταλία.

«Σήμερα... γίναμε μάρτυρες του ανοίγματος ενός αρχαίου ετρουσκικού τάφου που ήταν θαμμένος στη Νεκρόπολη Osteria στο Vulci», έγραψε στις 27 Οκτωβρίου στο Facebook ο δήμος Montalto di Castro, που βρίσκεται κατά μήκος της Μεσογείου Θάλασσας, βορειοδυτικά της Ρώμης.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, οι Ετρούσκοι έχτισαν τον πολιτισμό τους σε ένα τμήμα της γης που είναι τώρα η σημερινή Ιταλία, ξεκινώντας ήδη από το 900 π.Χ., και λειτουργούσε ως ένα δίκτυο πόλεων-κρατών, όχι πολύ διαφορετικό με τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία που ήρθε μετά. Οι Ετρούσκοι κυριάρχησαν στην Ιταλία μέχρι την πτώση τους, αποτέλεσμα των πολέμων Ρωμαίων-Ετρούσκων, στην τότε επεκτεινόμενη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία γύρω στον 4ο αιώνα π.Χ.


Ιταλία: Βρέθηκε «εντυπωσιακά άθικτος» ετρουτσκικός τάφος, 2.600 ετών

Η περιοχή Vulci, ένας αρχαιολογικός χώρος στα βόρεια του Λάτσιο, όχι μακριά από το Montalto di Castro, ήταν κάποτε μια πλούσια ετρουσκική πόλη. Τα ευρήματά του έχουν γίνει ένα δημοφιλές σημείο για τουριστικές επισκέψεις και ένα σημείο ενδιαφέροντος για αρχαιολογικές ανασκαφές.

Ο τάφος που ανακαλύφθηκε εκεί, βρέθηκε εντυπωσιακά άθικτος όταν άνοιξε επίσημα στα τέλη Οκτωβρίου, για πρώτη φορά μετά από περίπου 2.600 χρόνια, σύμφωνα με το ιταλικό διαδικτυακό περιοδικό Finestre sull'Arte. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια συλλογή από χαμένους θησαυρούς μέσα στον αρχαίο τάφο, συμπεριλαμβανομένης μιας συλλογής αγγείων και αμφορέων, που συνδέονται συνήθως με αρχαίους ελληνικούς ή ρωμαϊκούς πολιτισμούς. Τα αγγεία περιείχαν κρασί από την Ελλάδα, πιθανότατα από το νησί της Χίου. Θα μπορούσε να είναι ένα κατάλοιπο του εμπορίου κρασιού που συνέβαινε εκείνη την εποχή.


Ιταλία: Βρέθηκε «εντυπωσιακά άθικτος» ετρουτσκικός τάφος, 2.600 ετών

Σκεύη, κύπελλα, σιδερένια αντικείμενα και διάφορα κεραμικά και διακοσμητικά αντικείμενα βρέθηκαν επίσης μέσα στον τάφο σε άριστη κατάσταση, όπως και ένα ύφασμα που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για μια νεκρική τελετουργική προσφορά που ονομάζεται «το τελευταίο γεύμα» ή «γεύμα του νεκρού». Βρέθηκε επίσης και ένα χάλκινο καζάνι.

Η ποσότητα των προσωπικών αντικειμένων που βρέθηκαν μέσα στον τάφο υποδηλώνει ότι η οικογένεια για την οποία κατασκευάστηκε ήταν πιθανότατα αρκετά πλούσια στην εποχή της.


Πηγή: Ελ. Θεοδωρίδου, Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια