Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πιερία: Ξεκινά η ανακαίνιση του αρχείου θεάτρου Δίου - Ποιες παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν

Ένα χρονίζον πρόβλημα, με τις φθορές στο αρχαίο θέατρο Δίου αλλά και των άλλων λειτουργικών υποδομών του αρχαιολογικού πάρκου, βρίσκεται στο...

Πιερία: Ξεκινά η ανακαίνιση του αρχείου θεάτρου Δίου - Ποιες παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν

Ένα χρονίζον πρόβλημα, με τις φθορές στο αρχαίο θέατρο Δίου αλλά και των άλλων λειτουργικών υποδομών του αρχαιολογικού πάρκου, βρίσκεται στο στάδιο της επίλυσής του. 

Λύση επιβεβλημένη σύμφωνα με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, έτσι ώστε το περίφημο αρχαιολογικό πάρκο Δίου με το μοναδικό αρχαίο θέατρο της Μακεδονίας, να εξωραϊστεί και να αποκτήσει τις απαραίτητες λειτουργικές υποδομές, που να εξυπηρετούν τους χιλιάδες επισκέπτες και θεατές του Φεστιβάλ Ολύμπου. 

Εν όψει της φετινής έναρξης του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2024, το οποίο ανοίγει αυλαία στις 3 Ιουλίου 2024, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος, συνοδευμένος από το διοικητικό μέλος-υπεύθυνο επικοινωνίας και προβολής, Περικλή Χατζηγιάννη, επισκέφτηκαν το εργοτάξιο ώστε να γνωρίζουν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών. 

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, αντικαθίστανται όλα τα φθαρμένα έδρανα με σύγχρονη ξυλεία  και βελτιώνονται οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις με επιπρόσθετους φωτισμούς ασφαλούς διέλευσης των θεατών.  

Επίσης με σεβασμό στη διευκόλυνση και ανεμπόδιστη πρόσβαση των Αμεα στις κερκίδες του βόρειου άκρου του κοίλου του θεάτρου, κατασκευάζονται νέες θέσεις για τα Άτομα με ειδικές Ανάγκες, τόσο για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, όσο και για εκείνους με θέματα ακοής και όρασης μιας και οι διαμορφούμενες θέσεις θα είναι προσιτές και δεκτικές και για αυτούς. 

«Ένα πάγιο αίτημά μας υλοποιείται. Το θέατρο των αρχαίων Μακεδόνων ανακαινίζεται και σε συνδυασμό με ανάλογες παρεμβάσεις στους υπόλοιπους λειτουργικούς του χώρους, παραδίδεται στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου για να υποδεχθεί τις ποιοτικότερες εκφάνσεις των καλλιτεχνικών δημιουργιών. Οφείλουμε ως οργανισμός ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, που αξιοποίησε ειδικό πρόγραμμα, ώστε να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων. Ήταν βέβαια και ένα χρέος της πολιτείας στην αρχαιολογική και ιστορική ταυτότητα της Πιερίας» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη του έργου χρηματοδοτείται από το ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 171.000 ευρώ.

Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Παράλληλα υλοποιούνται έργα βελτίωσης των υποδομών υποδοχής των επισκεπτών στην είσοδο του αρχαιολογικού πάρκου, όπως χώροι υγιεινής, αναψυκτήριου, πωλητηρίου και εκδοτηρίου.

Τα συγκεκριμένα έργα πρόκειται να εγκαινιαστούν στις 3 Ιουλίου από την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, η οποία την ίδια μέρα θα κηρύξει και την επίσημη έναρξη του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην Πιερία, η υπουργός θα ανακοινώσει και την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στο αρχαιολογικό πάρκο, καθώς και τη μελέτη εκσυγχρονισμού του αρχαιολογικού μουσείου του Δίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το πρωί της ίδιας μέρας, η υπουργός θα εγκαινιάσει και το Μουσείο της Αρχαιολογικής Συλλογής Μακρυγυάλου.


Πηγή: Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια