Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακαλύφθηκε στη Macerata το μοναδικό γνωστό ζυθοποιείο της ρωμαϊκής εποχής στην Ιταλία

Γενική άποψη της ανασκαφής στη Macerata της Ιταλίας. [Credit: Πανεπιστήμιο της Macerata] Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της  Macerata  ανακ...

Γενική άποψη της ανασκαφής στη Macerata της Ιταλίας. [Credit: Πανεπιστήμιο της Macerata]
Γενική άποψη της ανασκαφής στη Macerata της Ιταλίας.
[Credit: Πανεπιστήμιο της Macerata]

Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Macerata ανακάλυψαν ένα μοναδικό ζυθοποιείο που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή στην περιοχή της Macerata, στην κεντρική Ιταλία.

Αυτό το πρωτοφανές εύρημα, το μοναδικό ζυθοποιείο της ρωμαϊκής εποχής που ανακαλύφθηκε στην ιταλική χερσόνησο, έγινε κατά τη διάρκεια της 30ής ανασκαφικής περιόδου στις περιοχές Urbs Salvia και Villamagna. Η ανακάλυψη περιλαμβάνει επίσης κλιβάνους για την παραγωγή κεραμικών και σιδηρουργεία μετάλλων.

Η ανασκαφή στη Villamagna αποκάλυψε μια ρωμαϊκή έπαυλη με εντυπωσιακές μνημειακές κατασκευές και το ζυθοποιείο, ένα ασυνήθιστο εύρημα στην καρδιά της Ιταλίας που παράγει κρασί. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτό το ζυθοποιείο μπορεί να συνδέεται με τις αρχαίες γαλατικές ρίζες της περιοχής. Πριν από την άφιξή τους στην Ιταλία, οι κελτικές φυλές, συμπεριλαμβανομένων των Γαλατών Σηνόνων, που κατέλαβαν μεγάλο μέρος της περιοχής τον 4ο αιώνα π.Χ., ήταν γνωστές για την κατανάλωση μπύρας.

«Αυτές οι ανακαλύψεις, μαζί με εκείνες στο Urbs Salvia, παρέχουν νέες πληροφορίες για τη διαχείριση της γης κατά τη ρωμαϊκή εποχή και εμπλουτίζουν τις προσφορές του φυσικού καταφυγίου Abbadia di Fiastra», δήλωσε εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Macerata.


Ένα ρωμαϊκό ζυθοποιείο ανακαλύφθηκε στην Ιταλία. [Credit: Πανεπιστήμιο της Macerata]
Ένα ρωμαϊκό ζυθοποιείο ανακαλύφθηκε στην Ιταλία. 
[Credit: Πανεπιστήμιο της Macerata]

Το ζυθοποιείο, το οποίο χρησιμοποιούσε ως πρώτη ύλη το  panicum, ένα είδος κεχριού, που πιστεύεται ότι χρονολογείται στον 5ο-6ο αιώνα μ.Χ., πιθανώς συνδεόμενο με την κατοχή της περιοχής από γοτθικούς πληθυσμούς. Αυτή η χρονολόγηση δείχνει ένα μείγμα πολιτιστικών επιρροών και παραδόσεων στην περιοχή κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Στην Urbs Salvia, που βρίσκεται στον δήμο της Urbisaglia, η ανασκαφή αποκάλυψε εξαιρετικά ευρήματα στο Forum της ρωμαϊκής αποικίας και στην περιοχή του cryptoporticus. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κλίβανοι για την παραγωγή κεραμικών και σιδηρουργεία μετάλλων από τη Ρεπουμπλικανική περίοδο.


Αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφές στο μοναδικό γνωστό ζυθοποιείο της ρωμαϊκής εποχής στην Ιταλία. [Credit: Πανεπιστήμιο της Macerata]
Αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφές στο μοναδικό γνωστό ζυθοποιείο της ρωμαϊκής εποχής στην Ιταλία. [Credit: Πανεπιστήμιο της Macerata]


Η Urbs Salvia, που ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. ως ρωμαϊκή αποικία για την εδραίωση του ελέγχου των περιοχών της Αδριατικής, άκμασε λόγω της στρατηγικής της θέσης κατά μήκος της Via Flaminia. Με την πάροδο των αιώνων, έγινε σημαντικό πολιτικό, εμπορικό και θρησκευτικό κέντρο.

Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν καλά διατηρημένα μνημεία όπως το θέατρο, το οποίο μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 3.000 θεατές, και το ναό αφιερωμένο στη θεά της Υγείας, Salus. Ο χώρος, που αποτελεί πλέον μέρος του Αρχαιολογικού Πάρκου Urbs Salvia, ερευνάται εντατικά από το 1995.


Πηγή: Archaeology News

Δεν υπάρχουν σχόλια