Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Φωτογραφίες από τις ανασκαφές στο Σίσι σε διεθνή διαγωνισμό

Το Archaeological Institute of America (ΑΙΑ, Αμερικάνικη Αρχαιολογική Σχολή) προκήρυξε και φέτος το φωτογραφικό διαγωνισμό (AIA Photo Contes...

Φωτογραφίες από τις ανασκαφές στο Σίσι σε διεθνή διαγωνισμό

Το Archaeological Institute of America (ΑΙΑ, Αμερικάνικη Αρχαιολογική Σχολή) προκήρυξε και φέτος το φωτογραφικό διαγωνισμό (AIA Photo Contest 2024) με φωτογραφίες από τις καλύτερες αρχαιολογικές ανασκαφές του κόσμου. 

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι 5: Archaeological Landscapes, Excavation, Field Life, Fun Finds και Monuments (Αρχαιολογικά Τοπία, Ανασκαφές, Φύση, Ευρήματα και Μνημεία).

Στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος και φωτογραφίες από τις φετινές ανασκαφές της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής στο Κεφάλι Σισίου. Στις κατηγορίες «Αρχαιολογικά Τοπία», «Ανασκαφές» και «Φύση», διαγωνίζονται 3 συνολικά φωτογραφίες του βραβευμένου φωτογράφου Gavin McGuire (Sissi Excavation).


Φωτογραφίες από τις ανασκαφές στο Σίσι σε διεθνή διαγωνισμό

Για το ενδιαφέρον του για την αρχαιολογία και πώς ασχολήθηκε με την αρχαιολογική φωτογραφία ο Gavin είχε απαντήσει: «Ως φωτογράφος του έργου Sissi Archaeological Project, υπό την αιγίδα του καθηγητή Jan Driessen, με ενδιαφέρει πρωτίστως η απεικόνιση από κοντά τόσο της τρέχουσας ανθρώπινης αλληλεπίδρασης με το παρελθόν, όσο και αυτών που εμπλέκονται σε εργαστηριακές εργασίες μετά την ανασκαφή (συντήρηση, έρευνα, περιβαλλοντική). Τα διάφορα ανασκαφικά στρώματα μας οδηγούν σε μια μεγαλύτερη κατανόηση των μινωικών και τελικά μυκηναϊκών πολιτισμών στην Κρήτη (2600-1200 π.Χ.)»!

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα δημοσιευτούν στο 2025 του ΑΙΑ. Δείτε όλες τις φωτογραφίες που διαγωνίζονται και ψηφίστε -μέχρι την 1η Οκτωβρίου- στο 2024 AIA Photo Contest .


Πηγή: Ανατολή

Δεν υπάρχουν σχόλια