Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι το πρωί της Κυριακής (19/10/25) μετά από ληστεία στο μουσείο του Λούβρου. Όπως αναφέρει η Le Parisien σύμφωνα...
Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι το πρωί της Κυριακής (19/10/25) μετά από ληστεία στο μουσείο του Λούβρου.
Όπως αναφέρει η Le Parisien σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα της έρευνας, μασκοφόροι απέκτησαν πρόσβαση στο κτήριο από την πλευρά του Σηκουάνα, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη κατασκευαστικές εργασίες. Πήραν ένα ασανσέρ εμπορευμάτων για να έχουν άμεση πρόσβαση στο στόχο τους, την Πινακοθήκη Απόλλων.
Αφού έσπασαν παράθυρα, δύο άνδρες μπήκαν μέσα, ενώ ένας τρίτος παρέμεινε απέξω Οι κλέφτες έκλεψαν εννέα κομμάτια από τη συλλογή κοσμημάτων του Ναπολέοντα και της Αυτοκράτειρας: ένα κολιέ, μια καρφίτσα, μια τιάρα και άλλα.
The Louvre Museum in Paris was closed after a robbery on Sunday morning.
— Clash Report (@clashreport) October 19, 2025
Police are investigating, reports say jewelry was stolen.pic.twitter.com/yMl5Vt0ODD
Η ανάρτηση της υπουργού Πολιτισμού
Την είδηση έκανε γνωστή η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί, η οποία βρίσκεται στο μουσείο.
«Μια ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο άνοιγμα του μουσείου του Λούβρου. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Βρίσκομαι στο σημείο μαζί με το προσωπικό του μουσείου και την αστυνομία. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη», έγραψε η Ντατί.
Η Πινακοθήκη Απόλλων στεγάζει μερικές από τις πιο πολύτιμες ιστορικές συλλογές του μουσείου του Λούβρου. Άνοιξε ξανά επίσημα για το κοινό στις 15 Ιανουαρίου 2020, μετά από ανακαινίσεις και ανακατασκευές που πραγματοποίησε το μουσείο.
⚠️🇫🇷 Le musée du Louvre restera fermé aujourd'hui pour raisons exceptionnelles.
— Musée du Louvre (@MuseeLouvre) October 19, 2025
∴
⚠️🌍 The Musée du Louvre will remain closed today for exceptional reasons. pic.twitter.com/bFY1hRaW5k
Σύμφωνα με εσωτερική πηγή στο Λούβρο, το περίφημο Regent, το μεγαλύτερο διαμάντι της συλλογής, με βάρος πάνω από 140 καράτια, δεν κλάπηκε. Η ζημιά μένει να εκτιμηθεί.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και η αστυνομία διεξάγει έρευνα στο σημείο.
Το Λούβρο αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο της ημέρας, για «έκτακτους λόγους».
Πηγή: CNN, Ναυτεμπορική
Δεν υπάρχουν σχόλια