Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δύο ρωμαϊκά ναυάγια βρέθηκαν στις ακτές της Τουρκίας

Δύο πλήρη αρχαία ρωμαϊκά ναυάγια με το φορτίο τους, ανακαλύφθηκαν από Ιταλούς αρχαιολόγους ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, κοντά στην α...



Δύο πλήρη αρχαία ρωμαϊκά ναυάγια με το φορτίο τους, ανακαλύφθηκαν από Ιταλούς αρχαιολόγους ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, κοντά στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη Elaiussa Sebaste (Ελαιούσα Σεβαστή).



Τα πλοία, από τα οποία το ένα χρονολογείται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορική περίοδο και το δεύτερο περίπου τον 6ο αιώνα μ.Χ., βρέθηκαν με φορτία αμφορέων και μαρμάρου, σύμφωνα με τους ερευνητές από την Ιταλική Αρχαιολογική Αποστολή του πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης. 

Και τα δύο πλοία ανακαλύφθηκαν κοντά στην αρχαία παραλιακή πόλη της Ελαιούσας Σεβαστής, που βρίσκεται στην Τουρκία κοντά στην περιοχή Mersin, σύμφωνα με την δήλωση που εκδόθηκε από την ιταλική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους τα ευρήματα - με επικεφαλής την Ιταλό αρχαιολόγο Eugenia Equini Schneider - επιβεβαιώνουν τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Elaiussa Sebaste στις κύριες θαλάσσιες οδούς μεταξύ της Συρίας, της Αιγύπτου, και την χερσόνησο της Ανατολίας από τις ημέρες του Αυγούστου μέχρι την πρώιμη βυζαντινή περίοδο. Η Elaiussa, που έχει την έννοια της ελιάς, ιδρύθηκε τον 2ο π.Χ. αιώνα σε ένα μικρό νησί που συνδεόταν με την ηπειρωτική χώρα μέσω ενός στενού ισθμού στη θάλασσα της Μεσογείου.

Η Schneider παραμένει επικεφαλής των ανασκαφών από το 1995.



Δεν υπάρχουν σχόλια