Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Αρχαία Ολυμπία, από το Βερολίνο στην Ντόχα

Την αυλαία της έκθεσης της αφιερωμένης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας «Ολυμπία - μύθος, λατρεία, Αγώνες» στο γερμανικό Μουσείο...


Την αυλαία της έκθεσης της αφιερωμένης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας «Ολυμπία - μύθος, λατρεία, Αγώνες» στο γερμανικό Μουσείο Mάρτιν Γκρόπιους Μπάου κλήθηκε να ρίξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τον γερμανό ομόλογό του Γιόακιμ Γκάουκ. 


Η έκθεση που είχε τεθεί υπό την αιγίδα των δύο Προέδρων και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στο Μουσείο του Βερολίνου άρχισε στις 31 Αυγούστου και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη και πληρέστερη παρουσίαση της Ολυμπίας μέχρι σήμερα μέσω μιας περιοδικής έκθεσης. 

Το ήμισυ των αντικειμένων προέρχεται από ελληνικά μουσεία καθώς τα 577 αντικείμενα από τα συνολικά 1.000 που γεμίζουν τα 3.500 τ.μ. του πρώτου ορόφου του μουσείου ταξίδεψαν από την Αρχαία Ολυμπία, το Εθνικό Αρχαιολογικό και το Νομισματικό Μουσείο, μαζί με τρία σύγχρονα αντίγραφα, δύο μακέτες και οκτώ σύγχρονα αναμνηστικά μετάλλια. 

Η έκθεση εν συνεχεία θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Αθλητισμού και Ολυμπισμού στην Ντόχα του Κατάρ (28/3 έως το τέλος Οκτωβρίου 2013) - με προσθήκη περί σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων - και στο Εθνικό Αρχαιολογικό της Αθήνας (12/2013 έως την άνοιξη του 2014).


Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια