Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκινούν οι ανασκαφές στην αρχαία Σεβαστάπολη

Μετά από ένα κενό διάστημα 22 χρόνων, οι αρχαιολογικές ανασκαφές θα αρχίσουν και πάλι στην αρχαία πόλη της Σεβαστάπολης στην κεντρική ...


Μετά από ένα κενό διάστημα 22 χρόνων, οι αρχαιολογικές ανασκαφές θα αρχίσουν και πάλι στην αρχαία πόλη της Σεβαστάπολης στην κεντρική επαρχία της Ανατολίας Sulusaray στην περιοχή Tokat της Τουρκίας.


Ο περιφερειάρχης Yaşar Kemal Yılmaz δήλωσε ότι η Σεβαστάπολη ήταν γνωστή ως μία από τις πιο σημαντικές αρχαίες πόλεις στην περιοχή της Κεντρικής Μαύρης Θάλασσας και στο βορειοδυτικό τμήμα της Ανατολίας.

Η αρχαία πόλη αποτέλεσε την πρωτεύουσα ενός αριθμού κρατών κατά το παρελθόν. «Μία από τις κορυφαίες ρωμαϊκές πόλεις, η Σεβαστάπολη, θεωρείται ως μια «δεύτερη Έφεσος» από αρχαιολόγους και ειδικούς. Είναι μια πολύ σημαντική περιοχή. Όμως, λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων και της έλλειψης ενδιαφέροντος, οι ανασκαφές που διεξήχθησαν μεταξύ 1987 και 1991 ήταν ανεπαρκείς. Η αρχαία πόλη είναι σε κακή κατάσταση και παραμένει αδρανής για πολύ καιρό. Εμείς κάνουμε το καλύτερο για την προστασία των αρχαίων υπολειμμάτων με τη βοήθεια των δυνάμεων ασφαλείας. Οι ανασκαφές θα πρέπει να αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποκαλυφθούν τα αρχαία έργα και να τα παρουσιάσουμε στον κόσμο», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ανακάλυψη της αρχαίας πόλης είναι επίσης σημαντική για την περιοχή Sulusaray όσον αφορά την προσέλκυση επισκεπτών. «Η Σεβαστάπολη έχει στρατηγική σημασία. Τα αρχαία έργα θα ρίξουν φως σχετικά με το παρελθόν. Μόλις η αρχαία πόλη  έρθει στο φως, η περιοχή θα είναι το κέντρο της έλξης», είπε.

Ο Yılmaz δήλωσε ότι οι εργασίες εκσκαφής θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα, υπό την ηγεσία του Μουσείου Tokat και του επιστημονικού συμβούλου αναπληρωτή Καθηγητή Şengül Dilek Ful του τμήματος Ιστορίας του πανεπιστημίου Gaziosmanpaşa.

Η αρχαία πόλη της Σεβαστάπολης

Από ορισμένες πηγές αναφέρεται ότι η αρχαία πόλη της Σεβαστάπολης ιδρύθηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. Η αρχαία πόλη είχε συμπεριληφθεί στην περιοχή της Καππαδοκίας, αφού αυτή διαχωρίστηκε στις περιοχές Pontus Galatius και Polemoniacus κατά την περίοδο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τραϊανού μεταξύ 98 και 117 μ.Χ. Ήταν γνωστή ως μία από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Μαύρης Θάλασσας πριν από 2.000 χρόνια, χάρη στις κύριες εμπορικές διόδους και τις θερμικές πηγές της, οι οποίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα.

Ως ένδειξη του πλούτου της κατά το χρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η Σεβαστάπολη είχε το δικαίωμα να κόψει το δικό της νόμισμα. Η πόλη έχασε τη σημασία της και ξεχάστηκε με την πάροδο του χρόνου, σε μεγάλο βαθμό, λόγω των μεγάλων πολέμων, των καταστροφών και των αλλαγών των εμπορικών διαδρομών.



Δεν υπάρχουν σχόλια