Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στόχος η ασφάλεια στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου

Κλείνοντας τριάντα ημέρες στο υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ο Ahmed Eissa κατέθεσε, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, έν...


Κλείνοντας τριάντα ημέρες στο υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ο Ahmed Eissa κατέθεσε, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ασφάλεια των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε όλη τη χώρα.


Ο Eissa δήλωσε ότι το σχέδιο έχει ως στόχο όχι μόνο να ενισχύσει την ασφάλεια, αλλά και να αντιμετωπίσει όλες τις αρνητικές καταστάσεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου, λόγω της έλλειψης ασφάλειας σε εθνικό επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2011.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, εξηγεί ο Eissa, οργανώνεται σύντομα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης για τους φύλακες και το προσωπικό ασφαλείας του υπουργείου Αρχαιοτήτων (MSA).

«Είμαστε σε συνεργασία με την τουριστική αστυνομία και το τμήμα αρχαιοκαπηλίας για την παροχή καλύτερα εκπαιδευμένων και ένοπλων φρουρών ασφαλείας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, ενώ θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός ασφαλείας τελευταίας γενιάς», δήλωσε ο Eissa.

Επιπλέον, συνεχίζει ο Eissa, η MSA σχεδιάζει ειδικές εκστρατείες αφύπνισης της πολιτιστικής συνείδησης της αξίας των αρχαιοτήτων της Αιγύπτου – μέρος της προσπάθειας αναθέρμανσης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.


Εκφράζεται η ελπίδα ότι το σχέδιο θα βάλει ένα τέλος στο χάος που επικρατεί στο οροπέδιο της Γκίζας, στην Dahshur, στο Ιστορικό Κάιρο και στην Matarayia, καθώς και σε όλους σχεδόν τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν λεηλατηθεί ή καταπατηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια