Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τατούλης «Το νέο μουσείο της Σπάρτης θα αποτελέσει το μεγάλο μουσείο της Πελοποννήσου»

«Το νέο μουσείο της Σπάρτης θα αποτελέσει το μεγάλο μουσείο της Πελοποννήσου και τον οδηγό ενσωμάτωσης των ευρημάτων στη νέα κατασ...




«Το νέο μουσείο της Σπάρτης θα αποτελέσει το μεγάλο μουσείο της Πελοποννήσου και τον οδηγό ενσωμάτωσης των ευρημάτων στη νέα κατασκευή ώστε να διασυνδέσουμε τη μαρτυρία ενός ζωντανού μουσειακού χώρου με τη μαρτυρία μιας ιδιαίτερα σημαντικής ιστορικά περιοχής για την εξέλιξη της αρχαίας Ελλάδας».

Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την αυτοψία του στο χώρο που θα ανεγερθεί το νέο μουσείο την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλία Στρατηγάκο.

«Στόχος μας είναι η Σπάρτη να αποκτήσει ένα σύγχρονο μουσείο αντάξιο της ιστορικής παρακαταθήκης της» τόνισε ο κ. Πέτρος Τατούλης και συμπλήρωσε ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ενεργήσει για τη γρήγορη ολοκλήρωση των ανασκαφών και την αναθεώρηση του χαρακτηρισμού του κτιρίου του Χυμοφιξ ως διατηρητέου». 


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ενημερώθηκε για την πορεία του ανασκαφικού έργου και τα αποτελέσματα της έρευνας, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει οικονομικά την εφορία αρχαιοτήτων για τη συνέχιση των ανασκαφών.

Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε τα δύο οικόπεδα στον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης (οδοί Άγιδος και Τριακοσίων) όπου εκτελείται το έργο της προστασίας, προβολής και ανάδειξης των μνημείων που έχουν αποκαλυφθεί και σύνδεσής τους με τα Βυζαντινά μνημεία της Ακρόπολης, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Αφού ενημερώθηκε από τις αρχαιολόγους, υπεύθυνες για την εκτέλεση του έργου, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Σπάρτης. 


Πηγή: NotosPress 

Δεν υπάρχουν σχόλια