Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η αρχαιολογία στην Ελλάδα του σήμερα: μνημεία και άνθρωποι σε κρίση

Στην Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο πολιτισμός είναι το πλέον ευάλωτο  αγαθό και οι αρχαιότητες εμφανίζονται πιο ανυ...


Η αρχαιολογία στην Ελλάδα του σήμερα: μνημεία και άνθρωποι σε κρίση

Στην Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο πολιτισμός είναι το πλέον ευάλωτο αγαθό και οι αρχαιότητες εμφανίζονται πιο ανυπεράσπιστες από ποτέ. Μαζί με τα μνημεία, που αποτελούν ανεκτίμητο πλούτο για τη χώρα, το ανθρώπινο δυναμικό των συναφών με την αρχαιολογία κλάδων βρίσκεται αντιμέτωπο σήμερα με σημαντικά προβλήματα ταυτότητας, εργασιακής απασχόλησης, αξιολόγησης και συχνά απαξίωσης και περιθωριοποίησης, σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται.


Η αρχαιολογία στην Ελλάδα του σήμερα: μνημεία και άνθρωποι σε κρίση
Η Ένωση Αρχαιολόγων Ελλάδας «Ηώς» διοργανώνει συνέδριο την Πέμπτη 19 Μαρτίου και Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο "ΑντώνηςΤρίτσης" με στόχο τη διερεύνηση τωννέων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες και την ενθάρρυνση ενός ψύχραιμου και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ εργαζομένων και φορέων, παλαιών και νέων,γύρω από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες προκειμένου να αναζητηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στα οικονομικά δεδομένα, την ανάδειξη του πολιτισμού και την επιστήμη της αρχαιολογίας.



Στοιχεία Επικοινωνίας

Ένωση Αρχαιολόγων Ελλάδας «Ηώς»
Οδός Παλλάδος 21, 105 54, Ψυρρή
Αθήνα

email: eos.arch@gmail.com


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια