Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πάθη και Ανάσταση: θεατρικό αναλόγιο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, μας προσκαλεί στο θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Πάθη και Ανάσταση», που δημιούργησε η Θεατρική Ομάδα...


Πάθη και Ανάσταση: θεατρικό αναλόγιο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, μας προσκαλεί στο θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Πάθη και Ανάσταση», που δημιούργησε η Θεατρική Ομάδα «Μηχανή», και είναι βασισμένο στο μεσαιωνικό δράμα «Χριστός Πάσχων», αγνώστου ποιητή του 12ου αι.

Η παράσταση , θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 (Σάββατο του Λαζάρου), στις 19.00, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης».

Ο «Χριστός Πάσχων», είναι το μοναδικό βυζαντινό θρησκευτικό δράμα που σώζεται ως τις μέρες μας και είναι γραμμένο από έναν βυζαντινό λόγιο, μελετητή και γνώστη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, στίχους της οποίας δανείζεται αυτούσιους στο έργο του. Το θεατρικό αναλόγιο υλοποιεί η Θεατρική Ομάδα «Μηχανή», η οποία ιδρύθηκε το 1986 από τη Λίλια Λύτρα και σήμερα αριθμεί 25 ενεργά μέλη-ηθοποιούς. Τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου (σε μετάφραση Θρασύβουλου Σταύρου) και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει κάνει η Λίλια Λύτρα, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι της Σύνθιας Γεροθανασίου και η μουσική του Γιάννη Χρήστου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Τασούλα Χατζηαστερίου, Μαρία Λίτσιου, Μαρία Παπανικολάου, Μάρκος Σιδηρόπουλος, Γιάννης Γαρυφάλλου, Καίτη Περχανίδου, Βάσω Γκατζιάκη, Χαράλαμπος Βουγιούκας, Γιώργος Καψάλης και Χρήστος Αντωνιάδης.

Διάρκεια: 60΄


Πηγή: CultureNow

Δεν υπάρχουν σχόλια