Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πολυδάμας ο Θεσσαλός

Την ερχόμενη Κυριακή 11-10-2015, στις 5.00' μ.μ., ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει στην πλατεία της Σκοτούσας μεγάλη εκδήλωση κατά την...

Πολυδάμας ο Θεσσαλός

Την ερχόμενη Κυριακή 11-10-2015, στις 5.00' μ.μ., ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει στην πλατεία της Σκοτούσας μεγάλη εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιασθούν τα πρώτα δεδομένα και συμπεράσματα των αρχαιολογικών ερευνών των τελευταίων δύο ετών στην αρχαία Σκοτούσσα (επιχειρησιακά έτη 2014 & 2015), ενώ θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια της ορειχάλκινης προτομής του αρχαίου Σκοτουσσαίου ολυμπιονίκη Πολυδάμαντα. 

Με την ευκαιρία αυτή θα δοθεί παράσταση παγκρατίου από δεκαμελή ομάδα του αθλητικού συλλόγου Παγκρατιαστών Λάρισας.

Το αρχαιολογικό πρόγραμμα της Σκοτούσσας εκπονείται σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Πανεπιστημίου Messina της Ιταλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων.

Το πρόγραμμα διευθύνουν ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Messina της Ιταλίας, Francesco La Torre και η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σοφία Καραπάνου. Από το Δήμο Φαρσάλων υπεύθυνη είναι η ειδική συνεργάτις του Δημάρχου, αρχαιολόγος Βάσω Νούλα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το  πρόγραμμα της  εκδήλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια