Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Όχι, κύριε Κάρσον. Οι πυραμίδες δεν ήταν αποθήκες σιταριού»

Αξίζει στα αλήθεια μια απάντηση; Αυτό αναρωτήθηκε και ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, όταν στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου κλήθ...



Αξίζει στα αλήθεια μια απάντηση; Αυτό αναρωτήθηκε και ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, όταν στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου κλήθηκε να σχολιάσει την «προσωπική άποψη» του Μπεν Κάρσον, υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, για τις πυραμίδες. 

Προφανώς, η απάντηση του Μαντού ελ Νταμάτι ήταν ότι περίφημες πυραμίδες δεν ήταν αποθήκες σιταριού.

Περισσότερη κατανόηση έδειξε ο Μαχμούντ Αφίφι, επικεφαλής αρχαιοτήτων της χώρας, ο οποίος υπενθύμισε ότι πολλές είναι οι θεωρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις πυραμίδες.

«Αρκετοί θέλουν να αποδείξουν ότι δεν χτίστηκαν για ταφή των Φαραώ. Ίσως όλα αυτά γίνονται για δημοσιότητα, όπως ο τύπος που είπε ότι έγιναν ως αποθήκες για το σιτάρι» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Κάρσον στηρίχθηκε στην Παλαιά Διαθήκη για να διατυπώσει τη θεωρία του. «Κάποιοι σαν εμένα πιστεύουν στη Βίβλο και δεν το βρίσκω ανόητο. Και πιστεύω ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο. Ούτε αυτό το βρίσκω ανόητο» είχε πει ο 64χρονος Κάρσον.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια