Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

O Δήμος Μονεμβασίας επιθυμεί να αγοράσει το σπίτι του Γ. Ρίτσου για τη δημιουργία μουσείου

Την επιθυμία του να αγοράσει το σπίτι του μεγάλου μας ποιητή, Γιάννη Ρίτσου, εξέφρασε ο δήμος Μονεμβασίας. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφει η ιστ...

O Δήμος Μονεμβασίας επιθυμεί να αγοράσει το σπίτι του Γ. Ρίτσου για τη δημιουργία μουσείου

Την επιθυμία του να αγοράσει το σπίτι του μεγάλου μας ποιητή, Γιάννη Ρίτσου, εξέφρασε ο δήμος Μονεμβασίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφει η ιστοσελίδα (monemvasia.gov.) του Δήμου, υπάρχει πρόθεση για αγορά της οικίας, ώστε να δημιουργηθεί δημοτικό μουσείο.

Με επίσημη δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης, υποστηρίζει, ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με την κόρη του σπουδαίου Λάκωνα ποιητή, Έρη Ρίτσου, η οποία και έχει συμφωνήσει για την πώληση του σπιτιού και την αγορά του από τον Δήμο.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος αποκαλύπτει, ότι έχουν υπάρξει και επιστολές, ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες και βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε “έχουμε έρθει σε επαφή με την κόρη του κ. Έρη Ρίτσου, η οποία έχει συμφωνήσει για την πώληση της οικίας και την αγορά της από το δήμο, για την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού”.

Το ζήτημα, πρόκειται να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αγοράς.

Σύμφωνα με τις επιστολές, για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία και εκφράζει την στήριξή της, στο εν’ λόγω εγχείρημα, ενώ φαίνεται να δεσμεύεται και στην συμβολή του υπουργείου στην μετατροπή του σπιτιού σε μουσείο.

Το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, είναι εντός της Καστροπολιτείας.


Πηγή: ΕΡΤ, LaconiaLive



Δεν υπάρχουν σχόλια