Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

To μνημείο Serpent Mound αποτελεί αρχαιολογικό μυστήριο

To Serpent Mound είναι ένας γιγαντιαίος χωμάτινος τύμβος στο νοτιοδυτικό Οχάιο των ΗΠΑ και είναι το μεγαλύτερο ομοίωμα φιδιού στον κόσμο.  Π...

To μνημείο Serpent Mound αποτελεί αρχαιολογικό μυστήριο

To Serpent Mound είναι ένας γιγαντιαίος χωμάτινος τύμβος στο νοτιοδυτικό Οχάιο των ΗΠΑ και είναι το μεγαλύτερο ομοίωμα φιδιού στον κόσμο. 

Πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε πριν από περίπου 900 χρόνια, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η τοποθεσία είναι πολύ παλαιότερη. Παρόλο που δεν έχουν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα ή τεχνουργήματα στον λόφο, τριγύρω υπάρχουν κάποιοι τάφοι πιθανότατα χτισμένοι από τον προ-κολομβαινό πολιτισμό της Adena γύρω στο 500 μ.Χ. Το Serpent Mound ανήκει σε μια κατηγορία μνημείων που ονομάζονται effigy mounds, τα οποία συνήθως χτίζονταν σε σχήμα ζώων όπως αρκούδες, λύγκες, ο βίσονες κ.α και συχνά χρησίμευαν ως τόποι ταφής, σύμφωνα με τον ιστότοπο howstuffworks.


To μνημείο Serpent Mound αποτελεί αρχαιολογικό μυστήριο

Το Serpent Mound βρίσκεται στην άκρη ενός κρατήρα πρόσκρουσης μετεωρίτη και το ίδιο το φίδι έχει πλάτος μεταξύ 6 και 7,5 μέτρα και ύψος 1 μέτρο, με το κεφάλι του να σχηματίζεται από έναν βράχο που προεξέχει από έναν κοντινό κολπίσκο. Αν και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιος ήταν ο σκοπός του, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε ως τάφος, γνωρίζουμε ότι λειτουργεί ως ημερολόγιο, αφού ο ήλιος τη μέρα του θερινού ηλιοστασίου παρατάσσεται με το κεφάλι του φιδιού. Οι τρεις ανατολικές καμπύλες του σώματος του φιδιού ευθυγραμμίζονται με την ανατολή του ηλίου στις ισημερίες και οι σπείρες της ουράς του φιδιού ευθυγραμμίζονται με το χειμερινό ηλιοστάσιο.


To μνημείο Serpent Mound αποτελεί αρχαιολογικό μυστήριο

Σύμφωνα με το Ohio History Connection, το Serpent Mound επιλέχθηκε το 2008 από το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Ηνωμένων Πολιτειών με τις προτάσεις της χώρας στην UNESCO για τον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το Serpent Mound βρίσκεται εντός του Serpent Mound State Memorial, που έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό ιστορικό ορόσημο του Οχάιο.


Πηγή: Δ. Καβατζικλής, LiFO



Δεν υπάρχουν σχόλια