Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Καστοριά: Διακοπή σε δυο μεγάλα έργα λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων

Όπου και να σκάψεις στην Ελλάδα θα συναντήσεις το παρελθόν. Αυτό σηματοδοτεί κάθε εργασία που λαμβάνει χώρα και στην Καστοριά, όπου σταμάτησ...

Όπου και να σκάψεις στην Ελλάδα θα συναντήσεις το παρελθόν. Αυτό σηματοδοτεί κάθε εργασία που λαμβάνει χώρα και στην Καστοριά, όπου σταμάτησαν τα έργα κατασκευής του φυσικού αερίου, λόγω ευρημάτων.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Ζουζέλη, αδημονεί να συνεχίσουν τα έργα, αλλά ο πολιτισμός και η αρχαιολογική σκαπάνη προηγούνται από τις εργασίες που συνοδεύουν κάθε εποχή. Αποτελούν διαχρονική αξία.

Τα μηχανήματα εκσκαφής στα τεχνικά έργα για την κατασκευή ενός κόμβου και κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου έξυσαν την επιφάνεια του εδάφους και βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Η Χριστίνα Τσάμη, αρχαιολόγος, αναφέρει πως οι εργασίες διακόπηκαν επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου, όπου βρέθηκε μια λιθόκτιστη κατασκευή σε βάθος περίπου 60 εκατοστών. Οι εργασίες διερεύνησης των ειδικών συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η σύνδεση του ή μη με άλλα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής. Έτσι, θα εκτιμηθεί και το αρχαιολογικό εύρημα σε σχέση με τον περίγυρο.

Μπροστά στην νομαρχία της Καστοριάς η κυκλοφορία πραγματοποιείται από πλάγιους δρόμους και όλοι είναι εν αναμονή. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τον ρυθμό των εργασιών σύντομα θα δοθεί απάντηση τι μέλλει γενέσθαι.


Πηγή: ErtNews

Δεν υπάρχουν σχόλια