Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ηγουμενίτσα: Έκρυβε αρχαίους σταυρούς στο αυτοκίνητό του

Στη σύλληψη ενός 61χρονου αλλοδαπού για αρχαιοκαπηλία κατέληξε ο έλεγχος που έκαναν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου στο Ι.Χ...

Ηγουμενίτσα: Έκρυβε αρχαίους σταυρούς στο αυτοκίνητό του

Στη σύλληψη ενός 61χρονου αλλοδαπού για αρχαιοκαπηλία κατέληξε ο έλεγχος που έκαναν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο έφτασε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας με σκοπό να ταξιδέψει για την Ιταλία.

Κατά την έρευνα που έγινε το βράδυ της Μ. Δευτέρας στις χειραποσκευές του οδηγού, βρέθηκαν κρυμμένοι μεταξύ των ενδυμάτων τρεις σταυροί που προσπάθησε να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, πιθανότατα με σκοπό να τους πουλήσει. Οι σταυροί εξετάστηκαν από αρχαιολόγο, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πιθανότατα των Βυζαντινών χρόνων και κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν.

Ο 61χρονος, που δεν αποκάλυψε την προέλευση των σταυρών και πώς βρέθηκαν στα χέρια του, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ο οποίος του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό του.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια