Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η αρχαιότερη τοιχογραφία του απόστολου Παύλου

Η τοιχογραφία του Απόστολου Παύλου στο San Gennaro της Νάπολη. Η τοιχογραφία ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης στις κ...


Η τοιχογραφία του Απόστολου Παύλου στο San Gennaro της Νάπολη.

Η τοιχογραφία ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης στις κατακόμβες του San Gennaro (Άγιος Ιανούαριος) στο νοτιότερο σημείο του λιμανιού της Νάπολη από ειδικούς της ομάδας Pontifical Commission of Sacred Art.


Η ανακοίνωση έγινε την ημέρα ονομαστικής γιορτής των Αγ. Πέτρου και Παύλου, η οποία παραδοσιακά είναι ημέρα αργίας στην Ρώμη ενώ λεπτομέρειες της σημαντικής αυτής ανακάλυψης δημοσιεύτηκαν στην επίσημη εφημερίδα του Βατικανό, L'Osservatore Romano.

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από το Βατικανό παρουσιάζει τον απόστολο Παύλο, γνωστό για την μεταπήδησή του από τον Ιουδαϊσμό στον Χριστιανισμό, όρθιο, με μακρύ λαιμό, λεπτά μαλλιά και γενειάδα σε στάση ευλογίας, ενώ το ιμάτιο που φοράει φέρει το γράμμα Ι, αρχικό του ονόματος “Ιησούς” (λατ. IESUS). Τα χαρακτηριστικά μεγάλα μάτια του προσώπου του αποδίδουν ακόμα μεγαλύτερη πνευματικότητα, ενώ ο απόστολος παρουσιάζεται δίπλα σε μια κόγχη να πλησιάζει έναν νεκρό. Οι λεπτομέρειες της δεξιάς πλευράς της τοιχογραφίας έχουν αποσυντεθεί, ωστόσο παραμένει μια σκιαρή εικόνα.

Ο καρδινάλιος Gianfranco Ravasi, υπουργός Πολιτισμού του Βατικανού, έγραψε στην εφημερίδα: «Η εικόνα του αποστόλου Παύλου χαρακτηρίζεται από έντονη φιλοσοφική εκφραστικότητα και η ανακάλυψή της εμπλουτίζει την γνώση μας για έναν από τους βασικότερους απόστολους».

Πρόκειται για την δεύτερη σημαντική απεικόνιση του Παύλου που έρχεται στο φως σε δύο χρόνια. Μόλις την προηγούμενη χρονιά είχε αποκαλυφθεί η αρχαιότερη ίσως εικόνα του σε κατακόμβη της Ρώμης, η οποία χρονολογείται στον 4ο αιώνα.


Πηγή: The Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια