Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επιφανειακές φθορές σε μνημεία του αρχαιολογικού χώρου Καλυδώνος

Επιφανειακές φθορές στους λίθους αλλά όχι στα δομικά τους στοιχεία έχουν υποστεί τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου Καλυδώνος, από την μεγά...


Επιφανειακές φθορές στους λίθους αλλά όχι στα δομικά τους στοιχεία έχουν υποστεί τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου Καλυδώνος, από την μεγάλη φωτιά η οποία βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη στην περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού.


Σε σημερινή αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι τα μνημεία του χώρου (Λάφριο, Ηρώο, Θέατρο, οχύρωση) δεν υπέστησαν ζημιές σε ό,τι αφορά στα δομικά τους στοιχεία, καθώς ''η ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΤ είχε μεριμνήσει με την έναρξη της θερινής περιόδου για τον σχολαστικό καθαρισμό αυτών και του άμεσου περιβάλλοντός τους".   


Επίσης, οι φθορές περιορίζονται μόνον σε λεπτό στρώμα αιθάλης που έχει επικαθήσει σε ελάχιστα τμήματα δόμων στο ναό του Απόλλωνος, στη στοά, στο ανάλημμα του ιερού της Αρτέμιδος και σε μικρό τμήμα του τείχους, με αποτέλεσμα να έχουν μαυρίσει επιφανειακά οι λίθοι.     


Φθορές επίσης υπέστη η περίφραξη του Ηρώου σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού.


Πηγή: Express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια