Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συμφωνία της UNESCO για την Πομπηία

Οι τελευταίες ημέρες της Πομπίας, Karl Briullov Η Διεύθυνση Πολιτισμού των Ηνωμένων Εθνών και η Ιταλία ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να δου...


Οι τελευταίες ημέρες της Πομπίας, Karl Briullov
Η Διεύθυνση Πολιτισμού των Ηνωμένων Εθνών και η Ιταλία ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να δουλέψουν από κοινού για την αποκατάσταση της Πομπηίας, η οποία υπέστη σοβαρές καταστροφές από καταρρακτώδεις βροχές κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Σε δήλωση της UNESCO που ανακοινώθηκε στο Παρίσι, επισημαίνεται ότι θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες ιταλικές αρχές για τους επόμενους εννέα μήνες για την αποκατάσταση των ζημιών στην αρχαία πόλη.

Αρκετά σημαντικά κτίρια, όπως ο Οίκος του Μονομάχου (Schola Armaturarum) και ο Οίκος του Ηθικού, κατέρρευσαν τον Νοέμβριο του 2010, προκαλώντας σε διεθνές επίπεδο ανησυχία για την κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου.

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Πομπηίας, του Herculameum και της Torre Annunziata έχουν κηρυχθεί ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1997. Ο χώρος περιλαμβάνει τα υπολείμματα δύο πόλεων και αριθμό βιλλών που θάφτηκαν κάτω από λάβα και στάχτη του Βεζούβιου που εξεράγει το 79 μ.Χ. και ανακαλύφθηκε μετά από ανασκαφές τον 18ο αιώνα.  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που έχει υπογραφεί από τον γενικό διευθυντή πολιτισμού, Francesco Bandarin το πρωί της 29ης Νοεμβρίου, η UNESCO θα παρέχει την εξειδικευμένη τεχνική συμβουλή στην Ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τους τρόπους προστασίας του χώρου, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η συνεισφορά της UNESCO στην αποκατάσταση του χώρου θα χρηματοδοτηθεί από το ιταλικό υπουργείο πολιτισμού.
«Αυτή η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της UNESCO και της Ιταλίας για την διατήρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς» αναφέρει ο κ. Bandarini που περιγράφει επίσης, την προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας ως «περίπλοκη προσπάθεια». 


Πηγή: Past Horizons

Δεν υπάρχουν σχόλια