Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αύξηση στα έσοδα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων

Τα 60 εκατομμύρια ευρώ άγγιξαν φέτος τα έσοδα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων σημειώνοντας αύξηση της τάξεως 20%. Θετικό...


Τα 60 εκατομμύρια ευρώ άγγιξαν φέτος τα έσοδα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων σημειώνοντας αύξηση της τάξεως 20%. Θετικός είναι και ο απολογισμός των εξόδων του αφού από 63 εκατομμύρια που ήταν το 2010, μειώθηκε στα 57 για το 2011.



Κάτι που δίνει ένα μικρό έστω, προβάδισμα στον ισολογισμό, υπέρ των εσόδων. Σημαντικό ρόλο σ΄αυτή την εξέλιξη είχε η λειτουργία των πωλητηρίων σε μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία καθώς ήδη λειτουργούν 35 ενώ εφέτος είναι έτοιμα προς λειτουργία 42. Μελλοντικά εξάλλου θα λειτουργήσουν και στο Βυζαντινό Μουσείο Αθήνας, στο Μουσείο Πέλλας, στην Διονυσίου και στην Απ. Παύλου.


Τον απολογισμό έκανε η πρόεδρος του ΤΑΠΑ κυρία Μάρθα Σημαντώνη και το Δ. Σ. στον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, που επισκέφθηκε τον οργανισμό συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα του υπουργείου κυρία Λίνα Μενδώνη. 


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση των εργαζομένων του ΤΑΠΑ οι οποίοι πραγματοποίησαν, έστω και με μικρή καθυστέρηση, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. 


Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τυχόν σχέδια για κατάργηση του Οργανισμού στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής για συρρίκνωση του Δημοσίου Τομέα, έλαβαν όμως τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι ο ΤΑΠΑ, απολύτως κερδοφόρος οργανισμός, δεν υπάρχει περίπτωση να «κλείσει». 


Ιδιαίτερη έμφαση του ΤΑΠΑ κατά το 2011 δόθηκε στην κάλυψη των εκκρεμοτήτων για τις απαλλοτριώσεις, οι οποίες χρόνιζαν από το 2001 και επίσης στην συνέχιση των εκδόσεων επιστημονικού χαρακτήρα, όπως τα «Χρονικά του Αρχαιολογικού Δελτίου» που είχαν σταματήσει το 2000 και οι «Μελέτες» που σταμάτησαν το 2001. 


Τέλος μέσω της Ψηφιακής Σύγκλισης θα ψηφιοποιηθούν και θα αρχειοθετηθούν όλες οι εκδόσεις του ΤΑΠΑ και στη συνέχεια το φωτογραφικό αρχείο του οργανισμού.








Πηγή: Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια