Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Γκετί αναγνώρισε τη σημασία το έργο να είναι ολοκληρωμένο

«Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια ανάκτησης κάθε μνημείου που έχει εξαχθεί παράνομα από τη χώρα, μέχρι να διασφαλίσουμε την επιστροφή του...


«Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια ανάκτησης κάθε μνημείου που έχει εξαχθεί παράνομα από τη χώρα, μέχρι να διασφαλίσουμε την επιστροφή του και την τιμωρία αυτών που το έκλεψαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την επιστροφή δύο αρχαιοτήτων από το Μουσείο Γκετί. 



Ο κ. Γερουλάνος επισκέφθηκε, προχθές, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι δύο επαναπατρισθείσες αρχαιότητες, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη.


Οι δύο αρχαιότητες που επέστρεψαν στη χώρα μας θα επανενωθούν με το τμήμα του επιτύμβιου ανάγλυφου που βρίσκεται στο Μουσείο Κανελλοπούλου: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το μνημείο θα ενωθεί και, επίσης, είναι σημαντικό το ότι το Γκετί αναγνώρισε τη σημασία το έργο να είναι ολοκληρωμένο. Αυτό δείχνει ότι και στη διεθνή κοινότητα, πλέον, αναγνωρίζεται ότι οι αρχαιότητες δεν πρέπει να είναι διαλυμένες σε κομμάτια. Πρέπει να ενώνονται σε κάθε περίπτωση. Αυτό έχουμε αναπτύξει και ως επιχειρηματολογία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού.


Πηγή: Εφημερίδα "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια