Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ελληνική επιγραφή στην Ρωμαϊκή Αγορά της Φιλλιπούπολης

Το αρχαίο θέατρο της Φιλιππούπολης Μια κατασκευαστική επιγραφή γραμμένη στα αρχαία ελληνικά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των αρχαιολογι...

Το αρχαίο θέατρο της Φιλιππούπολης

Μια κατασκευαστική επιγραφή γραμμένη στα αρχαία ελληνικά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών στο δυτικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αγοράς, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, την Φιλιππούπολη. 


Η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας Elena Kisyakova ανακοίνωσε την είδηση στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Η επιγραφή χρονολογείται από την εποχή του αυτοκράτορα Αντωνίνου Πίου, ο οποίος κυβέρνησε την περίοδο 138 μ.Χ.- 161 μ.Χ., και δείχνει ότι το κτίριο κτίστηκε προς τιμήν του. Είναι, ωστόσο, ασαφές ποιος πλήρωσε για την κατασκευή του κτιρίου, δεδομένου ότι μόνο ένα μικρό μέρος της επιγραφής σώζεται. Η επιγραφή αποκρυπτογραφήθηκε από τον Nikolay Sharankov. Ελπίζουμε να καταλήξουμε με τις έρευνες στο μεσαιωνικό στρώμα και να φτάσουμε στο αρχαίο σε λίγες ημέρες», σχολίασε η Kisyakova.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα της έχει φθάσει σε 2 μέτρα βάθος κάτω από το σύγχρονο στρώμα, ενώ τα αρχαία ευρήματα αναμένεται να βρεθούν σε βάθος ακόμη ενός μέτρου.

Κατά την έναρξη των ανασκαφών στο δυτικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αγοράς τον Ιούνιο, που σήμερα τοποθετείται μεταξύ του πάρκου της πόλης και του κεντρικό ταχυδρομείου, οι αρχαιολόγοι εξέφρασαν την ελπίδα να ανακαλυφθεί μια από τις κεντρικές εισόδους στη μεγάλη πλατεία της πόλης καθώς και τα δυτικά Προπύλαια. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο ίχνη κεραμικής, τα οποία είναι χαρακτηριστικά για τον 10ο και 11ο αιώνα.



Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια