Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέο σχέδιο για την Έφεσο

Το Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Seljuk  ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης και προστασίας της αρχαίας ελληνικ...

Το Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Seljuk  ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης και προστασίας της αρχαίας ελληνικής πόλης της Εφέσου, ένα σημαντικό βήμα για την ένταξη της στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


Το 1/1000 σε κλίμακα σχέδιο ανασυγκρότησης για την προστασία της Εφέσου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Seljuk της Σμύρνης, καθώς και της Εκκλησίας St. Jean (στο Ayasuluk), εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Νοεμβρίου. Το σχέδιο εστάλη στη Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της Σμύρνης για έγκριση.

Καθορισμός ορίων

Όταν το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή, οι γεωργικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν και στο τομέα εντός των συνόρων του 1ου βαθμού Αρχαιολογικού Χώρου της Εφέσου. Όπως έχουν καθοριστεί τα σύνορα της αρχαίας πόλης, νέες λωρίδες πεζών θα δημιουργηθούν στην αρχαία πόλη καθώς και νέες πύλες εισόδου και καταστήματα λιανικής πώλησης.
Σε γραπτή του δήλωση, ο Δήμαρχος του Seljuk, Vefa Ülgür είπε ότι το σχέδιο καθιστά σαφές ποιο μέρος της πόλης θα εξυπηρετήσει τον τουρισμό, ποιο μέρος θα λειτουργήσει ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και θα δεχθεί τις επιχειρήσεις και σε ποιο μέρος θα επιτρέπονται οι γεωργικές εργασίες.

Ο Ülgür δήλωσε ότι χάρη στο νέο σχέδιο, η απρογραμμάτιστη αστικοποίηση γύρω από την αρχαία πόλη θα αποφευχθεί. «Επίσης, οι μεταφορές, το εμπόριο, οι εκδηλώσεις και άλλες λειτουργίες θα γίνονται σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Όταν το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή, θα υπάρχει επίσης ένα πεδίο πάλης για καμήλες και νέες πύλες εισόδου από την πλευρά του Yedi Uyuyanlar Inn». 

Φέτος τον Αύγουστο, ο Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Σμύρνης, Abdülaziz Ediz ανακοίνωσε ότι στην αρχαία πόλη θα κατασκευαζόταν λιμάνι στην ακτή του Αιγαίου.
«Η μεταφορά από το λιμάνι της Εφέσου στην ακτή Pamucak (στο Αιγαίο) θα είναι δυνατή με πλοιάρια. Στόχος μας είναι να αναβιώσουμε και πάλι την ιστορία. Περιοχές αναψυχής θα δημιουργηθούν με την κατάλληλη διαμόρφωση. Θέλουμε να κάνουμε την αρχαία πόλη της Εφέσου πιο ελκυστική για τους τουρίστες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία και την ατμόσφαιρα της αρχαίας εποχής», δήλωσε.
Η αρχαία πόλη της Εφέσου είναι γνωστή για το ναό της Αρτέμιδος, ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. 



Πηγή: Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια