Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκό θέατρο αποκαλύπτεται σε κήπο Σχολής

Η αρχαιολογική ανασκαφή στο Faversham Οι εργασίες του Dr. Paul Wilkinson στον κήπο, στην πίσω αυλή της Γεωργικής Σχολής οδήγησε στην α...

Η αρχαιολογική ανασκαφή στο Faversham

Οι εργασίες του Dr. Paul Wilkinson στον κήπο, στην πίσω αυλή της Γεωργικής Σχολής οδήγησε στην αποκάλυψη ενός ρωμαϊκού θεάτρου στο Faversham της Μ. Βρετανίας.


Ο Dr. Paul Wilkinson, του Kent Archaeological Field School, δηλώνει ότι το μνημείο ηλικίας 2.000 ετών και χωρητικότητας 12.000 ατόμων, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο του είδους του στη Βρετανία.

Τώρα, ο Dr Wilkinson αγωνίζεται να διατηρήσει το μοναδικό αυτό εύρημα για τις μελλοντικές γενιές.

Και δηλώνει: «Είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό εύρημα, το πρώτο στη Βρετανία, και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον κήπο. Πρόκειται για μια μοναδική και θαυμάσια ανακάλυψη, όχι μόνο για το Faversham, αλλά για όλη την Βρετανία. Το θέατρο ήταν χωρητικότητας 12.000 ατόμων και πρόκειται να ζητήσουμε να κηρυχθεί η τοποθεσία, αρχαιολογικός χώρος γιατί είναι σημαντικό να μπορέσουμε να το διατηρήσουμε για τις μελλοντικές γενιές».

Ο αρχαιολογικός χώρος παρουσιάζει ενδείξεις που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού. Το συγκεκριμένο εύρημα όμως είναι ένα ρωμαϊκό θέατρο, που χρησιμοποιούταν επίσης και για θρησκευτικές εκδηλώσεις, και έχει ενθουσιάσει τους λάτρεις της ιστορίας στην Βρετανία.

Αναπαράσταση θεάτρου κοντά στο St. Albans που θα είχε χρησιμοποιηθεί
περίπου την ίδια εποχή με το Faversham και ως θρησκευτικό ιερό.
Ο Dr. Wilkinson προσθέτει: «Ίσως να λειτουργούσε και σαν θρησκευτικό ιερό για τους Ρωμαίους όπου τελούσαν θρησκευτικές γιορτές. Υπάρχουν περίπου 150 τέτοιου είδους θέατρα στη βόρεια Ευρώπη, αλλά κανένα στη Βρετανία μέχρι τώρα. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο».

Η ανακάλυψη έγινε από το Kent Archaeological Field School, το οποίο βρίσκεται στο  Faversham.

Οι έρευνες άρχισαν το 2007, αλλά τα αποτελέσματα των ανασκαφών μόλις ανακοινώθηκαν.

Ο Dr Wilkinson πιστεύει ότι ο χώρος είναι το μόνο γνωστό παράδειγμα στη Βρετανία όπου το θέατρο χρησιμοποιείται και ως αγροτικό θρησκευτικό ιερό, με το θέατρο να κατασκευάζεται στην πλαγιά ενός λόφου.

Ο Debbie Hickman, εκπρόσωπος του English Heritage, δήλωσε: «Αν η πλήρης ανάλυση των αποτελεσμάτων επιβεβαιώσει ότι η περιοχή στα προάστια του Faversham είναι ένα ρωμαϊκό θέατρο της υπαίθρου, θα είναι ένα από τα πιο αξιόλογα ευρήματα».


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια