Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εξετάζεται η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων

Το θέμα της διεύρυνσης των ωρών λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων προκειμένου να μπορούν να τα επισκέπτονται επιβάτες κρουαζιερόπλοιω...



Το θέμα της διεύρυνσης των ωρών λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων προκειμένου να μπορούν να τα επισκέπτονται επιβάτες κρουαζιερόπλοιων κατά την διάρκεια της ημέρας συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.



Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση ειπώθηκε πως σε 12 λιμάνια στα οποία προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια λειτουργούν σε κοντινή απόσταση αρχαιολογικοί χώροι, οι αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, ωστόσο συχνά είναι κλειστοί λόγω παρέλευσης του ωραρίου εργασίας. Το αποτέλεσμα είναι να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους τόσο οι τουρίστες όσο και οι εταιρείες που ασχολούνται με την κρουαζιέρα ζητώντας να βρεθεί λύση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αποφασίστηκαν λύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της υπερωρίας των υπαλλήλων και για μια άλλη σειρά ζητημάτων ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού πρώτα επεξεργαστούν οι σχετικές προτάσεις από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε τεθεί το καλοκαίρι από το προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και αφορούσε τη θερινή περίοδο.



Πηγή: "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια